-3.6 C
Uzice
март 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

RAZBOLELI SE NA REKREATIVNOJ, 30 DECE ZAVRŠILO KOD LEKARA

Tridesetak dece između 10 i 14 godina iz Inđije i Veternika primljeno je juče u Dom zdravlja u Novoj Varoši sa simptomima trovanja.

Međutim, nakon pregleda pedijatara u toj ustanovi, utvrđeno je da se ipak radi o takozvanom stomačnom gripu, piše “Blic”.

Kako se navodi, deca, koja su se na rekreativnoj nastavi nekoliko dana nalazila u hotelu “Panorama” na Zlataru, u bolnicu su stigla u pratnji nastavnika, sa simptomima povraćanja, dijareje i povišene temperature.

Zbog iscrpljenosti, osmoro dece je poslato i u bolnicu u Užice, ali je njih petoro još juče pušteno i vraćeni su u hotel.

O ovom događaju obavešten je i sanitarni i veterinarski inspektor, koji su uzeli bris hrane, prostorija i zaposlenih u hotelu u kojem su deca bila smeštena.

Ipak, prema nezvaničnim informacijama, lekari su ustanovili da se najverovatnije ne radi o trovanju, već o epidemiji gripa koja poslednjih nedelja hara Srbijom, a čiji su simptomi upravo povraćanje i dijareja.

Nastavnici su policiji takođe rekli da su odmah po dolasku u hotel prošle subote deca imala ove simptome gripa. Zato su još tada jedno od dece iz grupe preuzeli roditelji.

Izvor:b92.net

 

output_bkzdes

 

 

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Emisija „Priča se“ gost Ljubomir Saramandić (VIDEO)

Oglasna Tabla

Igor Nikolić – „Još 20 može godina da prođe moja si ljubav jedina“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svi žele da bar na 5 minuta budu bračni par s Tare koji živi čaroliju

Oglasna Tabla