7.1 C
Uzice
март 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Raspisan tender za drugu fazu radova na rekonstrukciji i dogradnji fabrike vode na Cerovića Brdu

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je obezbedilo 280 miliona dinara, koliko je prema procenama potrebno, za drugu fazu radova na rekonstrukciji i dogradnji fabrike za preradu vode Petar Antonijević.

Tender za drugu fazu radova na rekonstrukciji i dogradnji PPV „Petar Antonijević“ na Cerovića Brdu je raspisan, konkursna dokumentacija se može preuzeti na sajtu Ministarstva a rok za podnošenje ponude ističe 02. marta 2018. godine u 12 časova.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka Zorana Mihajlović je prilikom posete Užicu krajem prošle godine istakla da će završetkom druge faze radova kompletno biti rešeno pitanje snabdevanja vodom grada Užica. Prema njenim navodima, druga faza radova bi trebalo da traje osam meseci, nakon čega će Užice dobiti najsavremeniju fabriku za preradu pijaće vode u Srbiji.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je ovim povodom rekao da je završetkom prve faze radova omogućeno Vodovodu da sa velikom dozom sigurnosti prerađuje vodu sa Sušičkih vrela, jer je pre ove faze radova sve vreme postajala opasnost da vodosnabdevanje grada bude ugroženo. Napominjući da je uslov za vraćanje na akumulaciju Vrutci kao osnovnog izvora vodosnabdevanja, redovan monitoring i analiza vode koju mora raditi Vodovod, Petković je istakao da je kroz prvu fazu već obezbeđen deo neophodne laboratorijske opreme a nedostajući deo će biti obezbeđen kroz drugu fazu.

Podsećamo da je prvu fazu radova finansiralo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa oko 360 miliona dinara, Grad Užice sa oko 49 miliona, dok je JKP Vodovod izdvojio oko 22,5 miliona dinara za dodatne, neophodne radove koji su završeni u decembru prošle godine.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Beloglavi sup otrovan?

Oglasna Tabla

Данас су Младенци

Oglasna Tabla

Srđan Dinčić „Treće stanje“

Oglasna Tabla