17.8 C
Uzice
март 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Raspisan konkurs u oblasti zaštite životne sredine – „U susret primarnoj selekciji“

Grad Užice raspisao je konkurs za finansiranje projekata koje realizuju udruženja i druge organizacije civilnog društva, sa sedištem u Užicu, a iz oblasti zaštite i unapređenja životne sredine. Za realizaciju projekata opredeljeno je 300.000 dinara i period do koga se odobreni projekti moraju realizovati je 15. novembar.

Dunja Đenić, član Gradskog veća rekla je da je tema ovogodišnjeg konkursa „U susret primarnoj selekciji“:

„Primarna selekcija je uvek važna stvar u zaštiti životne sredine, ali, nažalost, nije u punoj meri zaživela u našem gradu. Ovim konkursom želimo da dobijemo neke nove ideje od naših partnera u ovoj oblasti, da vidimo da li još nečim možemo da unapredimo aktivnosti.“ – rekla je Đenićeva i dodala da je poseban cilj konkursa unapređenje sistema i povećanje količine selektovanog otpada: „Značajno je doći do inovativnih rešenja i predloga kojima će se unaprediti primarna selekcija i reciklaža otpada. Smanjenjem količine otpada koji se odlaže na deponiju produžiće se njen vek trajanja, zatim podstiče se razvijanje cirkularne ekonomije, selekcija i reciklaža već upotrebljenog otpada.

Nadam se da će ove godine odziv biti veći jer je prošle godine, na konkurs, pristigao samo jedan projekat. Mi u našem gradu imamo dosta udruženja i organizacija koje ostvaruju aktivnosti u oblasti životne sredine, koje poseduju kapacitete za sprovođenje predloženog projeta i verujem da će se oni i pojaviti na konkursu.“

Konkurs je otvoren dvadeset dana i potrebna dokumentacija može se preuzeti sa zvaničnog sajta grada Užica.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nekada poznati užički pekar jedna je od žrtava jučerašnjeg požara

Oglasna Tabla

Srebrna medalja na prvenstvu Srbije za mlađanog Ognjena Šimšića

Oglasna Tabla

Beseda srpskog generala svojim pilotima zbog koje će se svaki Srbin naježiti: “Možda je ovo let u smrt, ali ne običnu, već časnu” (VIDEO)

Oglasna Tabla