16.9 C
Uzice
април 10, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Radovi u MZ Drežnik

Na asfaltiranju popularnog „Banovskog puta“ ovih dana radi se na krpljenju rupa na glavnom putu ka ovom selu pa će tako biti postavljeno oko 4000m² asfalta. Poslove izvodi JP „Niskogradnja“ dok je JP „Užice razvoj“ u poslu kao nadzorni organ.

Vrednost radova iznosi oko 6 000 000 dinara.

U dogovoru sa gradonačelnikom krenuli smo u regabilitaciju ovog dela putnog pravca i nadamo se da ćemo u narednom periodu raditi i u Ravnima. Osim toga u ovim krajevima radi se putni pravac u Skržutima, odnosnoasfaltiranje nastavka tzv Banovskog puta – rekao je direktor JP „Užice razvoj“ Nikola Maksimović.

Raspisan je tender za igradnju vodovoda u selu Drežnik, a vrednost radova procenjuje se na oko 3 000 000 dinara.

Tu smo planirali tri kraka da se radi, deo kraka po prjektu 15 i 17. Izvođač radova je GP „Stabil pro“. Videli ste da smo ušli u realizaciju i izvođač je na terenu. Pored ovog, tender je raspisan i u delu Ravni tako da će uskoro početi radovi na visokoj zoni vodova koji se nastavljaju iu predhodnih godina – rekao je načelnik gradske uprave za infrastrukturu i razvoj Miloje Marić.

Radovi na uređivanju i krpljenju puteva u seoskim MZ realizuju se udruženim sredstima Mesne zajednice i meštana. Osim toga odrađeno je klizište u MZ „Drežnik“ koje je bilo problem više godina. Grad učestvuje sa određenom sumom novca za adaptaciju seoske crkve koja se nalazi u centru Drežnika – rekao je član gradskog veća zadužen za mesne zajednice Vladimir Sinđelić.

Pomoć gradske uprave i angažovanost na radovima u MZ Drežnik prepoznaju i sami meštani u čije ime se zahvalio predsednik saveta MZ Drežnik Vladan Žeravčić.

Izvor: uerazvoj.uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Direktor za proizvodnju energije Mikajilo Zlojutro: „Nivo vode u jezeru u dozvoljenim granicama, a klizišta na mestima gde kuće ne bi smele biti“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Gost emisije „Emisija „Aktuelno“ OT gospodin Arno Gujon

Oglasna Tabla

Gost emisije “ Priča se“ master prava Radovan Novaković

Oglasna Tabla