4.6 C
Uzice
29 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Pušteni iz pritvora osumnjičeni u slučaju „Prvi partizan“

BEOGRAD – Albanac s državljanstvom Severne Makedonije Šefćet Demirovski, koji je osumnjičen za davanje mita u slučaju krađe i prodaje poverljive projektne i tehničke dokumentacije iz užičke fabrike „Prvi partizan“, pušten je iz pritvora odlukom Višeg suda u Beogradu, objavile su Večernje novosti.

Tokom daljeg postupka Demirovski će se braniti sa slobode pošto je prihvaćena njegova kaucija od 200.000 evra, rečeno je listu u tom sudu.

Osim toga, privremeno mu je oduzet pasoš Severne Makedonije i zabranjeno da napušta mesto boravka u Srbiji, a dužan je da se svakog 1. i 15. u mesecu javlja u policijsku stanicu na Paliluli u Beogradu.

Pritvor je ukinut i ostaloj trojici osumnjičenih – Borivoju Glišoviću i Milovanu Miloviću iz Užica, te Nebojši Ivanoviću iz Požege, jer su prestali da važe razlozi zbog kojih im je i određen pošto su saslušani svi predloženi svedoci.

Ovu četvorku proteklih meseci pratili su agenti Bezbednosno informativne agencije (BIA) i Vojnobezbednosne agencije (VBA).

Uhapšeni su 11. novembra zbog sumnje da su umešani u prodaju dokumenata koji pripadaju užičkoj fabrici, a odnose se na proizvodnju oružja i municije kalibra 12,7 milimetara.

Demirovskom i Glišoviću se na teret stavlja davanje mita, Glišoviću i podstrekavanje na zloupotrebu položaja odgovornog lica, a Ivanoviću i Miloviću zloupotreba položaja odgovornog lica.

Prema sumnjama tužilaštva, Milović i Ivanović imali su pristup poverljivoj dokumentaciji, iznosili je iz fabrike i za određenu materijalnu naknadu predavali Glišoviću.

On je bio glavna spona sa Demirovskim i predavao mu te projekte i proračune.

Navodno je od Demirovskog dobio avans od 30.000 evra, a po završetku posla i predaje kompletne dokumentacije trebalo je da zaradi 60.000 evra.

Demirovski je privrednik iz Severne Makedonije koji se bavi proizvodnjom vojne i policijske opreme i koji je navodno nameravao da u nekoj od svojih fabrika pokrene proizvodnju metaka 12,7 milimetara koji su vrlo traženi na tržištu.

Glišović je bivši inženjer u „Prvom partizanu“ i sada je u penziji, dok Ivanović i Milović još rade u toj fabrici.

Ivanović je konstruktor u Pogonu za alate i mašine, a Milović inženjer.

Izvor: zoomue.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Atletičari atletskog kluba „Mladost“ uspešni u Valjevu

Oglasna Tabla

Rast broja obolele dece od respiratornih infekcija (VIDEO)

Oglasna Tabla

Konkurs za prijem u vojne škole

Oglasna Tabla

U toku konkurs za zapošljavanje 5.000 nastavnika i učitelja

Oglasna Tabla

Данас су Часне вериге

Oglasna Tabla

Promenljivo oblačno, ponegde kratkotrajna kiša

Oglasna Tabla

Druga faza radova na rekonstrukciji Zelene pijace

Oglasna Tabla

Sutra bez vode

Oglasna Tabla

Stamatović: Izlazimo na lokalne izbore jer nema predaje slobodnog Zlatibora bez borbe

Oglasna Tabla