14.2 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Pušten u rad vodovod visoke zone Sevojna u zaseoku Ršumovići

Vodovod u zaseoku Ršumovići čija izgradnja je započeta 2014. godine danas je i zvanično pušten u probni rad.

Domaćinstva na ovom području do sada nisu imala uslove za priključenje na gradski vodovod. Završetkom radova na crpnoj stanici, koja po rečima načelnika uprave za infrastrukturu i razvoj Miloja Marića ima funkciju da pojačava pritisak, omogućeno je nesmetano vodosnbdevanje visoke zone ovog dela Sevojna.


Crpna stanica u zaseoku Ršumovići

Urađeno je oko 420 metara vodovodne mreže prečnika f100 i 1050 metara f75, a vrednost izvedenih radova je 4 miliona dinara od kojih je 3 finansirao Grad Užice a jedan milion je učešće građana ovog zaseoka.

U narednim danima Zavod za javno zdravlje Užice će ispitati biološku i hemijsku ispravnost vode a nakon toga će građani i praktično moći da podnesu zahtev na priključenje na ovaj vodovod. Trenutno je već uplaćeno 14 priključaka od strane građana a u narednom periodu očekuje se priključenje i drugih koji do sada nisu podneli zahtev.

                                                     Živan Ršumović meštanin Sevojna, zaseoka Ršumovići

„Posle deset godina od kada smo uradili projekat vodovoda visoke zone Sevojna konkretno za zaseok Ršumovići uspeli smo uz angažovanje gradske opštine Sevojno i grada Užica napokon da taj projekat realizujemo“, rekao je meštanin zaseoka Ršumovići, Živan Ršumović i dodao da je „dvadeset domaćinstava učestvovalo u izradi prvobitnog projekta vodovoda Ršumovići, ali zbog problema koji su se javljali i zbog izmena u zakonu koje su nastale kasnije morali smo da podnosimo zahteve za nove dozvole. Na kraju smo ostvarili cilj. Ovo je velika stvar za ovdašnje meštane jer ima domaćinstava koji nemaju nikakav vodovod, a neki imaju samo lokalni vodovod ili bunarsku vodu.“

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Užicu otvorena izložba „Banjaluka 1918“

Oglasna Tabla

Kako je mala Iskra pobedila najtežu bolest (VIDEO)

Oglasna Tabla

Zlatibor na 41. sajmu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla