4.4 C
Uzice
март 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

PRVI UŽIČKI BICIKLISTIČKI KARAVAN U NEDELjUPrvi Užički biciklistički karavan od Sevojna do Staparske banje održaće se 28.maja u organizaciji Grada Užica, Impol Sevala i biciklističkog kluba “Era“ u cilju promocije biciklističke staze od 7,2 kilometra klisurom Đetinje. Član Gradskog veća Petar Blagojević naglasio je da Užice ima prvu zelenu biciklističku stazu u Srbiji i to u neposrednoj blizini centra grada.

„Biciklistički karavan je jedan od načina da promovišemo ono što smo do sada uradili u korist svih građana, šetališnu i biciklističku stazu koja prolazi klisurom Đetinje, klisurom koju krase izuzetni predeli, na svega nekoliko minuta od centra grada.Tokom karavana, učesnike očekuju i dodatni sadržaji, kao što je obilazak Staparske gradine i rimskog groblja u saradnji sa kustosima užičkog Narodnog muzeja“, rekao je Blagojević.
Predsednik biciklističkog kluba „Era“ Nenad Milivojević istakao je da karavan nema takmičarski karakter, već će biti u funkciji promocije zdravog života.„Od učesnika prošle biciklijade formirana je takmičarska ekipa koja se takmiči u ligi Srbije i zauzima 3 mesto. Očekujemo i da na ovom karavanu zainteresujemo za biciklizam neke nove klince“, rekao je Milivojević.

Predsednik sindikata Impol Sevala Perica Gogić pozvao je Užičane, da učestvuju u ovoj promociji Zelene staze Užica.
„Za učesnike je obezbeđen ručak, izleti kao i prigodni pokloni“, rekao je Gogić. Start karavana je u Sevojnu u 10 časova, a zainteresovani građani mogu mu se priključiti u Krčagovu kod Opšte bolnice u 10,30 i na Gradskoj plaži u 11 časova. U slučaju lošeg vremena karavan će biti odložen, o čemu će svi zainteresovani biti blagovremeno obavešteni.

Izvor:graduzice.org

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ONI SU PONOS UŽICA! Anđela, Jovana i Petar iz Užica osvojili prva tri mesta na državnom takmičenju iz matematike

Oglasna Tabla

Užička policija: Nije prijavljeno da nepoznate osobe pozivaju decu da uđu u beli kombi

Oglasna Tabla

DŽONI PREDSTAVIO NOVU PESMU I SPOT: Poslušajte ovaj moćni vokal koji osvaja na prvo slušanje (VIDEO)

Oglasna Tabla