8.4 C
Uzice
март 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Protivgradna odbrana spremna za novu sezonu

Požega – Snabdevenost protivgradnih stanica raketama, na početku nove sezone odbrane od grada u opštini Požega je znatno bolja nego prošle godine. Strelci na području ove opštine raspolažu sa prosečno 8, 1 raketom dok je u susednim opštinama taj broj 12, što je optimalno za početak.

Od 18 protivgradnih stanica aktivno je 17 a jedina lansirna stanica u Rogama ne radi zbog nemogućnosti da se angažuje strelac, kazao je za Radio Požega Zoran Tošić iz Radarskog centra Užice.

Zaposleni u Radarskom centru koji pokriva sedam opština Zlatiborskog i dve opštine Moravičkog okruga (Čačak i Lučani), svakodnevno tri puta kontaktiraju protivgradne strelce, a po potrebi daju instrukcije vezane za dejstvovanje.

Rad strelaca finansira se iz budžeta Republike Srbije angažovanjem preko Republičkog hidrometeorološkog zavoda u iznosu od 4000 dinara mesečno. Poslednjih godina pojedine opštine, među kojima je i Požega, odvajaju i iz svoje kase dodatna sredstva za njih.

Izvor:Glas zapadne Srbije/Ilustracija, foto: Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

VOLIM MOG MILOJKA (74) IAKO JE STARIJI 53 GODINE! SVI KAŽU DA SAM S NJIM ZBOG PARA, A MI ŽIVIMO OD 50.000 DINARA! Milijana (21) iz Požege o čijoj vezi bruji Srbija otvorila dušu i otkrila sve!

Oglasna Tabla

SNS Užice: Najoštrije osuđujemo divljačko ponašanje dela opozicije

Oglasna Tabla

Mihajlović: Krajem marta počinju radovi na auto-putu ka Požegi

Oglasna Tabla