Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Promovisana turistička ponuda Zlatibora francuskim medijskim predstavnicima (VIDEO)

U cilju promocije Srbije i Zlatibora na francuskom tržištu, francuski medijski predstavnici u utorak su došli na Zlatibor. Prijem delegacije se održao u Turističkoj organizaciji Zlatibor gde su novinare dočekali predsednik opštine Čajetina – Milan Stamatović, direktor TO Zlatibor – Vladimir Živanović i direktor JP „Gold Gondola“ – Bojana Božanić.

Nakon uspešno realizovane međunarodne konferencije u Beogradu održane prošle godine na temu „Prezentovanje turističkih ponuda i potencijala Srbije francuskom turističkom tržištu“, Udruženje „Ja volim Francusku“ i TO Zlatibor nastavljaju sa promocijom . Novinari iz šest francuskih medija na proputovanju kroz našu zemlju juče su stigli i na Zlatibor.

„Svaki početak je naporan, bilo je naporno doći i do holandskog tržišta, nemačkog, belgijskog. Napornim radom nekoliko godina unazad, konstantnim nastupima na sajmovima, pokušali smo da dopremo do njih, da prezentujemo i promovišemo Zlatibor. I ovaj početak je naporan kao i svaki ali siguran sam da Zlatibor ima potencijal da privuče nove turiste. Pre svega nas vodi činjenica da su oni avanturisti a mi smo destinacija koja u okruženju ima dobre potencijale i zadovoljava njihove potrebe – dobra infrastruktrura, hoteli, usluga, ljubazni domaćini, svež vazduh koji ih privlači“, rekao je Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Novinari koji prvi put borave u Srbiji i na Zlatiboru posebno su istakli da su veoma zainteresovani za Zlatibor i projekat „Gold Gondola“. Smatraju da je naša planina idealna turistička destinacija za turiste iz Francuske zbog prijatne klime, široke ponude za obilaske istorijskih mesta i prirodnih atrakcija.

„Na osnovu svega što sam čuo Zlatibor je bez sumnje planina koja obećava. Oduševljen sam željom i dinamikom u razmišljanju, željom za daljim razvijanjem i unapređenjem destinacije. S obzirom da u Francuskoj ima dosta ski centara smatram da Zlatibor i dalje treba da uvodi novitete jer bi na taj način privukao još veći broj turista“, kaže Žon Daruz, generalni direktor „Tour mag“ – profesionalni turistički medij broj 1 u Francuskoj.

Francuski medijski predstavnici će u okviru svog medija predstaviti sve što su videli i čuli o mestima koja su obišli u Srbiji i tako francusko turističko tržište bliže upoznati sa potencijalima Srbije i francuskim turistima ponuditi nove destinacije u kojima se mogu odmarati, uživati i o njima naučiti nešto novo .

Izvor:zlatiborpress.rs/Danka Milovanović

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Jeftina torta od keksa i čokolade koja se ne peče

Oglasna Tabla

Plan odvoženja kabastog otpada

Oglasna Tabla

Kokin Brod: Trobojkom brane svetinje

Oglasna Tabla

Karatisti KK „Užice“ odlični u Čačku

Oglasna Tabla

Đaci od danas ponovo u klupama

Oglasna Tabla

U Srbiji danas naoblačenje i kiša, do 14 stepeni

Oglasna Tabla

Konkursi za prijem kandidata u Vojnu akademiju u toku

Oglasna Tabla

Ariljci “pokorili” Kragujevac

Oglasna Tabla

10 dužnosti srpskih đaka iz 1910. godine: Deca su se vaspitavala da, pre svega, budu dobri ljudi

Oglasna Tabla