OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Proizvodnja u Budimci ponovo od proleća

Požega – Ona narodna „treća sreća” potvrdila se i u slučaju nekadašnjeg giganta, požeškog prerađivača voća i povrća „Budimka”, koja je prodata upravo iz trećeg pokušaja, a nju je kupila ITN grupa iz Kosjerića koja se između ostalog već bavi otkupom i preradom voća i povrća. Voćari iz ovog dela Srbije se raduju što će imati kome da prodaju svoje proizvode, a mnogi građani se nadaju da će u pogonima „Budimke” naći zaposlenje.

Dragan Krstonić voćar iz Milićevog sela kazao je da je „Budimka” za seljaka i selo nasušna potreba, jer je ta kompanija ranije od njih otkupljivala sve što su proizvodili od voća i povrća.

„Na nagoveštaj da je naš nekadašnji gigant ponovo kupljen, svi smo u dilemi šta da radimo. Da li da ostavimo voćnjake i da počnemo da radimo industriju, jer smo mali i ne možemo da pariramo velikim proizvođačima. A ako stvarno „Budimka” krene sa radom, onda našoj deci možemo da kažemo da ostanu na selu, jer će moći da žive od svoga rada”, rekao je Dragan.

Tek što su kupili, novi vlasnici „Budimke”, Vera i Dragan Marković sastali su se sa predsednikom opštine Požega Đorđem Nikitovićem, koji je istakao spremnost opštinskog rukovodstva da učini sve što je u njihovoj moći da se pogoni nekadašnjeg giganta što pre pokrenu.

„Fabrika želi da što u što kraćem roku osposobi proizvodnju. Oni ulažu oko pet miliona evra i nadam se da će u martu ili aprilu krenuti krvi koraci proizvodnje. Na sastanku je pored organa lokalne samouprave prisustvovala i ekipa iz Elektrodistribucije koji će u što kraćem roku osposobiti električnu energiju. Mi iz lokalne samouprave, kao i novi vlasnici voljni smo da ostvarimo što bolje rezultate u svim segmentima”, izjavio je Nikitović.

Očito je da su svi voljni da što pre u „Budimki” pokrene proizvodnja, ali problem je što rokovi za investiranje i pokretanje pogona padaju u zimskom, što se slobodno za agrar može reći mrtvom periodu godine. Ipak svi akteri se nadaju da će se i to prevazići, te da će na tržište iz „Budimke” ponovo proizvodi krenuti u martu ili aprilu naredne godine.

Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Rok sedam dana: Ko se ne javi banci, pristaje na predloženi plan otplate

Oglasna Tabla

Данас славимо Воздвижење Часног Крста – Крстовдан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 27. septembar

Oglasna Tabla

Hapšenje u Novoj Varoši zbog velike količine spida

Oglasna Tabla

„Đorđu kam bek“ – ali Đorđe ni u Pariz ni u Australiju, već u Užice da šije šajkače

Oglasna Tabla

Do 14 časova potpuna obustava saobraćaja na Sušici

Oglasna Tabla

APR: Korisnici dovedeni u zabludu dopisima portala za upis

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za subotu – 26. septembar

Oglasna Tabla

Poginula oba pilota iz MIG-a koji je pao: Vojska potvrdila

Oglasna Tabla