18.3 C
Uzice
јул 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Proces akreditacije Čigote za potvrdu kvaliteta

Tim Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije u utorak je počeo spoljašnje ocenjivanje ustanove Čigota koje će trajati do petka 30. marta, a rezultati će biti poznati za mesec dana.

Oblasti akreditacije koje se ocenjuju podeljene su u tri grupe: kliničke, nekliničke standarde i standarde kliničke podrške. U okviru kliničkih standarda ocenjivaće se: fizikalna medicina i rehabilitacija, lečenje u oblasti interne medicine i pedijatrije, a standarda kliničke podrške laboratorija. Što se tiče nekliničkih standarda spoljni ocenjivači će se baviti: rukovođenjem, upravljanjem, ljudskim resursima, upravljanjem informacijama i životnom sredinom.

Akreditacija zdravstvenih ustanova je proces kojim ustanova koja aplicira za akreditaciju teži višem stepenu kvaliteta ispunjavanjem standarda koje proposije Agencija za akreditaciju Predstavnvnici Agencije koji će vršiti ocenjivanje su dr Nenad Golubović, Vesna Obradović i doc. Zorica Šumarac, koja od Čigote očekuje dobre rezultate:

„Put koji je Čigota kao ustanova do sada prošla, i koji nam je dostupan na osnovu dokumentacije koju smo dobili i koju ćemo tek pregledati ukazuje na veliki rad koji je već poznat u u zdravstvenom sistemu Republike Srbije. Pretpostavljamo da će i ovim našim ocenjivanjem oni dobiti samo još jedan kvalitet više kojim će biti prepoznati širom Srbije s obzirom da su postali srpski brend i da će na taj način omogućiti svojim klijentima, odnosno korisnicima pružanje vrhunskih usluga što i jeste cilj ustanove“kaže doc. Zorica Šumarac. Prethodnih godinu i po dana svi zaposleni u Čigoti su intenzivno radili na akreditaciji, a dolazak komisije za potvrdu je završetak ovog preocesa. Prema rečima koordinarotka akreditacije prim. Snežana Lešović potrebna je potvrda kvaliteta rada, nakon dobijanja statusa srpskog brenda:

„Imamo brojne pokazatelje koji govore da smo izuzetno uspešni. Analize zadovoljstva sprovedene tokom decembra prošle godine su nam dale potvrdu da su naši korisnici izuzetno zadovoljni sa uslugama koje im nudimo, a takođe i zaposleni. Naša želja je da kada prođemo kompletan sistem akreditacije dobijemo i sertifikat, potvrdu koja će nam otvoriti vrata za brojne druge projekte, a i nama samima će značiti, bićemo prepoznati u sistemu zdravstvene zaštite i sigurna sam da ćemo i dalje uporno i intenzivno raditi na unapređenju zdravstvene zaštite u kompletnom našem regionu, gde ćemo pružiti više usluga. Samim tim, kvalitetnim, uniformnim radom, istim pristupom zahvaljujući definisanim procedurama zaposlenima će biti lakše“, poručuje prim. Lešović. Da podsetimo, Čigota je specifična ustanova specijalizovana za oboljenja štitaste žlezde i metabolizma sa programom za prevenciju i lečenje gojaznosti, a pored zdravstvene zaštite pruža i usluge iz oblasti turizma, hotelsku ponudu i sadržaje koji se unapređuju.

Izvor:zlatiborpress.rs/M. J.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičani trećeplasirani u City games

Oglasna Tabla

Užički Nauči klub RCU dobio priznanje za promociju nauke

Oglasna Tabla

Skuplja registracija ako je broj šasije ili motora nečitak

Oglasna Tabla