12.7 C
Uzice
април 10, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Prijem za najbolje učenike

U Gradskom kulturnom centru održan je tradicionalni prijem za nosioce Vukove diplome, đake generacije i nagrađene na republičkim takmičenjima. U školskoj 2017/2018. godini Užice ima 124 „vukovca“ i to 77 u osnovnim i 47 učenika u srednjim školama.

Čestitke na vrednoći i upornosti nosiocima Vukove diplome uputio je gradonačelnik Užica Tihomir Petković poželevši im mnogo uspeha u daljem školovanju, nagrada na takmičenjima i lepih momenata u životu na ponos roditelja i radost profesora.

U pozdravnoj reči koja je prethodila dodeli poklon knjiga gradonačelnik Užica je rekao da je obrazovanje najmoćnije oružje u promeni sveta na bolje i da su Užice i Zlatiborski okrug uvek imali izuzetne ljude koji su bili posebni i najbolji u svojim oblastima.

„Naša je obaveza da učinimo sve što je moguće da mladi Užičani svoju budućnot vide u svom gradu i budu uspešni u njemu. Da bismo to uspeli treba mnogo vremena, energije, snage da prevaziđemo sve teškoće sa kojima se suočava naše društvo. Zato će nam u budućnosti biti potrebna i vaša podrška i vaše znanje“, rekao je Petković i poželeo ovim mladim ljudima da upoznaju svet i ostvare svoje snove, ali i da sve vreme razmišljaju o tome da stečeno znanje i iskustvo stave u funkciju razvoja svog grada i kraja.


Ceremoniji uručenja zahvalnica i poklon knjiga najboljim učenicima u Gradskom kulturnom centru prisustvovali su njihovi roditelji koji su i bili najveća podrška u ostvarenju uspeha i profesori užičkih osnovnih i srednjih škola koji su sa njima još jednom podelili radost zbog ostvarenih rezultata.

Izvor: www.infoera.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Gošća emisije “ Priča se “ gospođa Dušanka Duška Mihailović (VIDEO)

Oglasna Tabla

Rast penzija zavisiće od inflacije, moguće povećanje do 2.000 dinara

Oglasna Tabla

Javna prezentacija budućeg kružnog toka kod muzeja

Oglasna Tabla