4.4 C
Uzice
март 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Prihodi od prodatih karata u gradskom prevozu veći nego prošle godine

Nakon sprovedenog tendera novi gradski prevoznik u Užicu, od oktobra 2015. godine je Bečej prevoz. Na ovaj način dobijena je povoljnija cena prevoza, čime je ostvarena ušteda u budžetu od oko 500.000 evra u odnosu na prethodni period.

Direktor javnog preduzeća „Užice razvoj“ Nikola Maksimović je istakao da je ovo preduzeće uradilo novi tarifni sistem i novu mrežu linija javnog gradskog i prigradskog prevoza, koji su se pokazali jako dobro, čime se povećao broj putnika, korisnika prevoza.

„Prihod od prodatih karata u 2017. godine veći je za 5 miliona dinara u odnosu na 2016. godinu što je još jedan pokazatelj da građani Užica češće koriste javni gradski prevoz nego prethodnih godina“, rekao je Maksimović i dodao da je odlukom gradskog rukovodstva omogućeno da penzioneri koji nspunjavaju određene kriterijume dobiju povlastice za korišćenje javnog gradskog prevoza.

„U narednom periodu pokušaćemo da poboljšamo kvalitet usluge i da povećamo broj polazaka i broj linija“, istakao je direktor Nikola Maksimović i dodao da je JP „Užice Razvoj“ u toku 2014. godine dobilo nadležnost nad uslugom javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Užica i obezbeđivanjem prijema i otpreme putnika na autobuskoj stanici i stajalištima u javnoj svojini Grada Užica, kao i saobraćajnim objektima koji se koriste u tim vrstama prevoza.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ONI SU PONOS UŽICA! Anđela, Jovana i Petar iz Užica osvojili prva tri mesta na državnom takmičenju iz matematike

Oglasna Tabla

Užička policija: Nije prijavljeno da nepoznate osobe pozivaju decu da uđu u beli kombi

Oglasna Tabla

DŽONI PREDSTAVIO NOVU PESMU I SPOT: Poslušajte ovaj moćni vokal koji osvaja na prvo slušanje (VIDEO)

Oglasna Tabla