6 C
Uzice
март 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

PRIČA O NAJVERNIJEM PSU NA SVETU

CECA GIF (2)

Koliko ljubavi pas može dati, pokazuje sledeća neverovatna priča iz Japana. Iako je prošlo gotovo 100 godina, ona i danas nekima tera suze na oči.

Hačiko

Psi nisu samo najpopularnijih kućni ljubimci. Oni nas štite, odani su i uvek tu za nas. Čovekov su najbolji prijatelj bez obzira kroz šta on prolazi.

Ali koliko ljubavi pas može dati, pokazuje sledeća neverovatna priča iz Japana. Iako je prošlo gotovo 100 godina, ona i danas nekima tera suze na oči.

U Tokiju, na prometnoj Šibuja stanici je postavljena posebna bronzana statua. Ona predstavlja psa za koga verovatno nikada niste čuli. Međutim, to je pravi nacionalni heroj koji je rođen pre gotovo 100 godina.

Foto: Printscreen Youtube / chanflemx

Verni Hačiko je rođen na farmi 1923. godine i usvojen od strane profesora veterinara Hidesabura Uena. Svako jutro su išli na Šibuja stanicu gde bi profesor kupio kartu za voz, gladeći psa i ostavivši ga da čeka. Verni pas čekao svaki dan do popodnevnih sati na stanici za vraćanje svog gospodara s posla.

U međuvremenu, slatki Hačiko se sprijateljio sa ostalim putnicima železničke stanice koja su ga hranili i igrali se sa njim. Međutim, jednom dragi vlasnik se nije vratio. Profesor Ueno je umro na poslu od krvarenja u mozgu.

Foto: Printscreen Youtube / chanflemx

Ali Hačiko je čekao svaki dan u isto vreme na železničkoj stanici da se vrati vlasnik sve do 1935. godine, kada je pas umro. Građani su plakali za psom i nisu mogli tek tako zakopati životinju. Umesto toga, „sačuvali“ su njegovo telo i dali mu posebno mesto u poznatom Akita muzeju. Ali to nije sve, takođe mu je podignut bronzani kip i stavljen spomenik pored profesorovog groba.

Usput, železnička stanica, na kojoj je svaki dan Hačiko čekao vlasnika je promenila ime i sada se zove po neobičnoj životinji.

 

Izvor:stil.kurir.rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Šminkanje za volanom ili konzumiranje hrane i pića, mogu da koštaju i do 150 hiljada dinara

Oglasna Tabla

Letnje radno vreme pijace

Oglasna Tabla

Promocija knjige „Dželat“

Oglasna Tabla