Home / FOTO RAZGLEDNICA / Prenosi Kupa prijateljstvana Sport kubu

Prenosi Kupa prijateljstvana Sport kubu

Međunarodni fudbalski turnir mladih timova Kup prijateljstva Evrope održaće se na Zlatiboru od 4. do 10. juna uz učešće najboljih klubova jugoslovenskih zemalja, kao i timova iz Italije, Španije, Turske i Mađarske. Domaćini su Opština Čajetina, Sportski centar Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor a turnir će direktno prenositi televizija Sport klub.

Takmičenje za igrače do 18 godina okupiće najbolje mlade timove iz regiona – Srbiju će predstavljati Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina, Hrvatsku Dinamo iz Zagreba i Osijek, Bosnu i Hercegovinu Željezničar i Sarajevo, Sloveniju Olimpija, Makedoniju Vardar, a Crnu Goru podgorička budućnost. Iz Italije dolaze tri tima – Torino, Udineze i SPAL, Predstavnik Španije biće Espanjol, Turske Fenerbahče, a Mađarske Videoton.

Organizatori najavljuju dolazak nekadašnjih fudbalskih velikana kao gostiju i promotera turnira.

Da podsetimo, ovo takmičenje se prethodne četiri godine održavalo u etno selu Stanišići kod Bijeljine a osvajači su bili mladi timovi Dinama iz Zagreba (2014), Crvene zvezde (2015, 2017) i Vojvodine (2016).

Format turnira isti je kao i ranije – 16 ekipa biće podeljeno u četiri grupe. U grupnoj fazi svako igra sa svakim, a u polufinale prolaze prvoplasirane ekipe iz svake grupe. U borbi za finale sastaće se pobednici grupe A i C u prvom, a B i D u drugom polufinalu.

Grupa A

Crvena zvezda, Spal, Sarajevo, Osijek.

Grupa B

Partizan, Videoton, Željezničar, Fenerbahče.

Grupa C

Dinamo, Vojvodina, Torino, Budućnost.

Grupa D

Espanjol, Vardar, Olimpija, Udineze.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

https://matis.rs/