16.7 C
Uzice
август 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Predtakmičenje trubačkih orkestara na Zlatiboru

Čajetina – Tradicionalna kulturno-turistička manifestacija 46. Sabor trubača zapadne Srbije – predtakmičenje za Guču, u organizaciji Sportskog centra Čajetina održaće se 20. i 21. jula na Kraljevom trgu na Zlatiboru.

Ustanova Sportski centar Čajetina 46. put po redu organizuje tradicionalnu kulturno-turističku manifestaciju, Sabor trubača Zapadne Srbije, predtakmičenje za Guču.
U nedelju, 21. jula program počinje u 8:00 časova kada će stanovnike i goste Zlatibora pozdraviti trubačka budilica. Defile trubačkih orkestara počeće u 16:00 časova a takmičenje pod nazivom „Zlatibore moj zeleni bore“ biće održano od 17 časova.
Najbolji orkestri iz ovog predtakmičarskog centra, imaće priliku da se nadmeću za prestižne saborske nagrade,na finalnom takmičenju seniorskih orkestara na 59. Dragačevskom saboru trubača. Ovo je inače, i peti i poslednji predtakmičarski centar određen za ovu godinu.

U finalnom takmičenju u Guči, zasviraće 16 najboljih orkestara koji su plasaman obezbedili u predtakmičarskim centrima: Boljevac, Kovačica, Kotraža, Surdulica i na kraju Zlatibor.

Izvor:Glas Zapadne Srbije/Ilustracija, foto: Kulturni centar opštine Lučani u Guči

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nestabilno i toplo, do 33 stepena

Oglasna Tabla

Hitna pomoć na 112: Jedan telefonski broj za celu Srbiju

Oglasna Tabla

Požar u Amazoniji se tiče svih nas

Oglasna Tabla