18.3 C
Uzice
јул 17, 2019
BAJINOBAŠTANSKE VESTI FOTO RAZGLEDNICA

Predškolska ustanova Neven: Projekat za uređenje vrtića

Prošla školska godina u Predškolskoj ustanovi Neven iz Bajine Bašte ostaće upamćena po obeležavanju jubileja, 40 godina postojanja i rada i kao godina u kojoj je vrtić proglašen za najbolji u Zlatiborskom okrugu. Urađeno je dosta na poboljšanju radnih uslova i boravak dece. Dovršena je zamena svih kreveta, završeni su poslovi na postavljanju klima uređaja i vido nadzora, zamenjen je pohabani nameštaj, sve zavese su promenjene, deo podova je zamenjen parketom, urađena je led rasveta i oformljena kancelarija za logopeda. Uvećan je fond igrački za decu. U kupovinu je uloženo 400 hiljada dinara. Svoj doprinos dala su deca i zaposleni putem prodajnih izložbi raznih predmeta tokom vaskršnjih praznika i Dečje nedelje.

– Očekujemo realizaciju projekta za preostale radove na svim objektima. Planirano je da svi objekti dobiju novu fasadu, da se zameni sva unutrašnja i spoljašnja stolarija, spuste plafoni gde je to potrebno, urade tri kupatila za decu, rekonstruišu vešernica i distributivna kuhinja – kaže direktorka Predškolske ustanove Neven Vesna Leštarević.

U tekuću školsku godinu ova ustanova ušla je sa smanjenim broje korisnika usluga. Zbog zabrane zapošljavanja, moralo se odustati od maksimalnog broja dece pa ih je sada 570, bilo ih je u prethodnoj školskoj godini preko 600. Zbog toga je ponovo formirana lista čekanja za korišćenje usluga vrtića.

Vesna Leštarević Foto: Drina Info

Vesna Leštarević Foto: Drina Info

U Nevenu borave 4 jaslene grupe, 3 mlađe, 2 srednje, 1 mešovita, 3 starije, 4 predškolske na celodnevnom boravku, dve na poludnevnom. Tu je i grupa dece sa posebnim potrebama. U seoskoj sredini su tri predškolske grupe. Pri OŠ „“Stevan Joksimović“ Rogačica grupa ima 13 polaznika, ona iz njenog IO „Miladin Kovačević“ Bačevci 9, grupa iz OŠ „ Milorad Blagojević“ Pilica ima takođe devetoro dece.

Ove zime 105 dečaka i devojčica i 12 vaspitača iz vrtića Neven boravilo je sedam dana u Dečjem odmaralištu na Mitrovcu.

– Imali smo povoljnu ponudu od te ustanove. Omogućila je sedmodnevni boravak za 10.400 dinara uz plaćanje na šest rata. Moram da se zahvalim na izuzetnoj brizi za našu decu koju su ispoljili svi zaposleni na čelu sa upravnikom Dečjeg odmarališta Markom Vujićem – ističe direktorka „Nevena“ Vesna Leštarević

Predškolaska ustanova uspela je u saradnji sa opštinom Bajina Bašta da namiri većinu obaveza prema korisnicima njegovih usluga. Po osnovu tužbi isplaćeno je oko 4,3 miliona dinara, a po poravnanju 3,5 miliona dinara.

Izvor:Drina Info/foto:Vrtić „Neven“  Drina Info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičani trećeplasirani u City games

Oglasna Tabla

Užički Nauči klub RCU dobio priznanje za promociju nauke

Oglasna Tabla

Skuplja registracija ako je broj šasije ili motora nečitak

Oglasna Tabla