23.9 C
Uzice
август 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

PREDSEDNIK ODBORNICU U POŽEGI UPOREDIO SA ALIGATOROM : „OTKINULA SI MI DVA PRSTA“

ANIMAL

Trinaest odbornika opozicione koallicije „Za našu Požegu – Milovan Mićević“ napustilo je danas zasednje opštinske skupštine pošto je Milan Božić (SNS), predsednik opštine, jednu odbornicu, ne spomenuvši joj ime, nazvao „alligatorom koji mu je otkinuo dva prsta“.

Gordana Stević, odobornica SPO, kaže za „Blic“ da je uvreda upućena na njen račun.

 Uvertira Božićevom gafu, posle koga su odbornici DS, SPO, LDP i grupe građana napustili sednicu bila je rasprava o predlogu da opštinski većnici, umesto dnevnica, primaju mesečni paušal od 17. dinara.

– Naše zamerke se nisu odnosile konkretno na novac koji bi većnici trebalo da primaju, već uopšte na sastav veća u kome ne postoje resori. Jednostavno, niko nema, ili mi barem ne znamo za koju delatnost je koji većnik zadužen, a većina njih nije stručno kompetentna da se bavi životom grada – kaže za „Blic“ Gordana Stević.

Ona dodaje da je tokom rasprave postavila pitanje ko je od većnika zadužen za kulturu.

– Jedina sam odbornica koja je diskutovala do tog trenutka. Božić je uzeo reč i rekao da je on nama pružio ruku, ali da ga je jedna odbornica ujela za tu ruku kao aligator, ali nije uspela da mu otkine celu ruku nego samo dva prsta. Jasno je da je mislio na mene – dodaje Gordana Stević.

Pošto je opozicija napustila skupštinsku salu, sednica SO Požega je nastavljena.

„Blic“ je od Božića pokušao da dobije „tumačenje“ o aligatoru, ispruženoj ruci i otkinutim prstima, ali se on nije javljao na naše pozive.

Izvor:Blic/Vladimir Lojanica/foto:privatna arhiva/RAS Srbija

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Licidersko srce na Zlatiboru u znaku prijateljstva i humanosti

Oglasna Tabla

Прослава поводом осам векова аутокефалности Српске православне цркве на Златибору (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Posni ručak, na vodi: Od čorbe do glavnog jela – 7 recepata za celu nedelju

Oglasna Tabla