22.8 C
Uzice
јул 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA INTERVJUI

PRAVIMO SMOTRU SPORTA I DRUŽENJA NA BAZENU

Sportski savez Užice, JP „Veliki park“ i Lokalna kancelarija za mlade, organizuju na Gradskom bazenu Užice u utorak, 16. avgusta 2016. godine „SPORTSKI DAN NA BAZENU“. Pitali smo generalnog sekretara Sportskog saveza Užice, Dragišu Kuzmanovića, odkud ideja da organizujete Sportski dan na bazenu i kako je to sve zamišljeno?

– Užice je jedan od retkih gradova u Srbiji i u regionu, koji se može pohvaliti izvanrednom infrastrukturom u oblasti sporta. Nov fudbalski i atletski stadion, funkcionalna sportska dvorana, novoizgrađen zatvoren bazen, sportski tereni , gradska plaža i veliki park. Značajan deo iz oblasti infrastrukture obuhvaćen je i u Programu razvoja sporta Grada Užica 2015-2018 . Želimo da Užice u budućnosti bude organizator velikih takmičenja i centar za pripremu sportista. Reprenzentativci Srbije u vateroplu i atletici, nekoliko godina u nazad koriste naše objekte za pripremu pred najvažnija međunarodna takmičenja. U prethodno pomenutom programu razvoja sporta prioritetne oblasti su školski i rekreativni sport. Organizacijom Sportskog dana na bazenu radimo na razvoju obe prioritetne oblasti. Veliki broj dece školskog uzrasta i rekretativaca takmičiće se tog dana na bazenu.

Leto na Đetinji je manifestacija koju Sportski savez Užice i JP Veliki park organizuju već 15 godina. Nažalost zbog česte neispravnosti vode, nismo u mogućnosti da organizujemo takmičenja „u vodi“ već tokom leta u okviru Leta na Đetinji organizujemo turnire u malom fudbalu, odbojci na pesku, tenisu, pikadu,otvoreno prvenstvo grada u šahu, vožnju biciklom do Vrutaka i nazad. Iz tog razloga odlučili smo da deo takmičenja održimo na Gradskom bazenu.

Takmičenja će se održati 16. avgusta i to Plivački maraton u muškoj i ženskoj konkurenciji, ukupno 6 trka, baby trka-predškolaca, Igre bez granica, turnir u vaterpolu, stonom tenisu, pikadu i bilijaru. Sve u svemu to će biti smotra sporta i druženja. Očekujemo da će ovo preći u tradiciju i da ćemo Sportski dan na bazenu organizovati nekoliko puta godišnje.

Sva takmičnja su otvorenog tipa i svi građani mogu da se prijave  u Sportski savez Užice ( telefon: 3517 904) ili prijavom na email: ssue@mts.rs Pravo učešća imaju svi zainteresovani građani.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Širenje kanalizacione mreže na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vozač sa užičkim tablicama šokirao sve svojim parkiranjem (FOTO)

Oglasna Tabla

Beograđanin nestao na Drinskoj regati

Oglasna Tabla