0.4 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Požar u Užicu: Primili beskućnika pod svoj krov, a on im zapalio dve kuće

U užičkom naselju Pora danas popodne izgorele su dve kuće – jedna totalno, druga delimično – porodice Damljanović a vatru je, prema prvim rezulatima istrage, izazvao beskućnik koji je živeo pod njihovim krovom.

Prema izjavama članova porodice Damljanović, požar je buknuo u podrumskom delu manje kuće, a zatim se proširio na gornji, drveni deo, odakle su se plameni jezici preneli na veću kuću koja se nalazi odmah pored. 

Požar je izazvao, još nije poznato kako, beskućnik koga su Damljanovići primili da kog njih privremeno, bez naknade, stanuje.

Vatra izbila u podruju u kome je živeo beskućnik, pa se prenela na dvospratnu kuću
Foto: V. Lojanica / RAS SrbijaVatra izbila u podruju u kome je živeo beskućnik, pa se prenela na dvospratnu kuću

– Na molbu komšije dali smo beskućniku, sklonom alkoholu, kutak u kome može da prenoći i skloni se od hladnoće. Nekoliko puta smo pokušavali da ga iselimo ali je komšija koji ga je doveo uvek uspevao da nas ubedi da ga ostavimo još neko vreme. Ispostavilo se da nam je čovek koga smo primili široka srca shvatajući njegovu nevolju, pričinio ogromnu materijalnu štetu. Zvali smo danas tog komšiju da mu kažemo šta se dogodilo, a on je odgovorio: „U inostranstvu sam, ja nemam ništa s tim“ – kažu Damljanovići.

Od manje kuće ostali su samo zidovi podrumskog dela, dok su u većem, dvospratnom objektu u kome živi porodica, izgorele dve sobe i deo krova.

Izvor:blic.rs/ Vladimir  Lojanica

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pronađeno beživotno telo Milutina Milenkovića iz Luka

Oglasna Tabla

Naučnik tvrdi: Odlazak na posao pre 10 ujutro je vid „moderne torture“

Oglasna Tabla

Cvetna večera

Oglasna Tabla