4.4 C
Uzice
фебруар 16, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

POŽAR PROGUTAO STAN I STRUGARU KOD UŽICA

CECA GIF (2)

Cela stolarska radionica, krov i stan na prvom spratu kuće Aleksandra Jojića (40) iz naselja Popova Voda kod Užica izgoreo je juče u požaru koji je izazvala varnica sa dalekovoda.

Šteta, koju Jojić procenjuje na između 150 i 200 hiljada evra bila bi mnogo manja da vatrogascima tokom intervencije – nije nestalo vode u cisterni.

 – Par sekundi pre nego što smo napustili radionicu sa bandere koja se nalati tik uz strugaru pala je varnica i zahvatila objekat. Nas nekoliko pokušali smo da ugasimo vatru, ali nismo uspeli, u međuvremnu smo pozvali vatrogasce. Došlo je jedno vatrgasno vozilo iz Užica – kaže za Jojić za „Blic“.

Vatrogasna cisterna ostala bez vode tokom gašenja požara

Foto: privatna arhiva / RAS SrbijaVatrogasna cisterna ostala bez vode tokom gašenja požara

Tokom gašenja tank vatrogasnog vozila se, priča on, ispraznio, pa su vatrogasci tražili pojačanje, „ali im je rečeno da su sve ostale cisterne angažovane na gašenju požara na drugim mestima“.

– Ceo komšiluk je pritrčao u pomoć. Vatrogasno crevo smo razvukli do privatnog izvora iz koga smo povukli vodu i nastavili gašenje vatre koja je u tim trenucima gutala krov radionice. U međuvremenu sa bandere su pale žice – pravo na krov kuće – priča Aleksandar.

Posle izvesnog vremena pristigla je još jedna vatrogasna ekipa iz Čajetine, ali se ispostavilo da je bilo kasno da bi se spasilo potrkovlje kuće i strugara.

Jojić procenjuje: Šteta između 150 i 200 hiljada evra

Foto: privatna arhiva / RAS SrbijaJojić procenjuje: Šteta između 150 i 200 hiljada evra

– U radionici su mi izgorele mašine, kompletna linija za proizvodnju brdskog poda, roba u vrednosti od pola miliona dinara. Stan u potkrovlju pretvoren je u zgarište – kaže Jojić.

Izvor:Blic/Vladimir Lojanica

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

UŽIVAJTE: U subotu do 11 stepeni

Oglasna Tabla

Zlatibor predstavlja svoju ponudu u glavnom gradu Bugarske

Oglasna Tabla

Autentični srpski proizvodi na Sretenjskom marketu

Oglasna Tabla