OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE UŽIČKE VESTI

POVRATAK OTPISANOG: Aleksić posle teške povrede, vraća se da brani titulu na skokovima u Užicu!

U nedelju, 14. jula od 15h u Užicu se po 28. put održavaju tradicionalni skokovi sa starog železničkog mosta. Naš Aleksandar Aleksić, koji je ubedljivo pobedio 2016. i 2017. godine sa lastom koja je ocenjena sa najvišom ocenom, a poznavaoci kažu i najlepšom u istoriji skokova u Užicu, doživeo tešku povredu ruke, nešto malo kasnije. Prošle godine je došao na skokove da bodri drugare u Užicu, ali nije skakao. Sudeći po svemu, ove godine Užičani će imati čast da vide i bodre talentovanog Aleksića. Za naš portal otkriva da li će skakati i u kakvoj je formi?

Povratak posle teške povrede?

-2017-ta godina je suštinski značila moj kraj što se visinskih skokova tiče, jer sam kao što ste već upoznati zadobio povredu ruke odnosno laksa sa velikim posledicama, ali zaista nikada i nikako nisam želeo da se pomirim sa činjenicom da više neću moći da „letim“ pa sam uradio sve ono što je u mojoj moći da do toga ne dođe, ali tu je naravno onaj neizostavni faktor sreće koji je preko potreban u datom momentu, posebno kada pričamo o nivou ekstremnog sporta kakvi su visinski skokovi na glavu. Naredne, 2018-e godine uprkos svim medicinskim i stručnim pregledima koje sam prošao i dalje sam se osećao rovito, nemoćno i uplašeno i taj psihološki rat sam izgubio bez datog gola, a najveći poraz je bio taj što nisam bio spreman da u svom gradu, pred svojom publikom branim dvostruku titulu.

Kako se osećate i u kakvoj ste formi?

-Fizički dosta bolje i to ne predstavlja problem, koliki mi problem zapravo pravi ta psihološka barijera sa kojom baš teško izlazim na kraj da budem potpuno iskren, jer su posledice bile bolne i zastrašujuće i za potpuni povratak je potrebno dosta vremena.

Posle dve uzastopne pobede u Užicu 2016. i 2017. godine kakva su očekivanja sada u nedelju?

– Prvenstveno očekujem da nas vremenske prilike ispoštuju, jer su sunce i lepo vreme jednakost za veliki odziv publike, jer bez publike sve gubi smisao. A, od svojih sugrađana očekujem da dođu u ogromnom broju podno zidina starog grada,jer za razliku od prošle, ove godine raduje činjenica da će biti veliki broj skakača iz Užica, neki će biti tu posle duže pauze, upotrebiću floskulu „biće kao što je nekada bilo“jer prošle godine ružnog sećanja radi Užice po prvi put u svojoj skakačkoj istoriji nije imalo predstavnika sa starog železničkog mosta, ali ove godine će se sve to biti daleko drugačije i publika će moći da uživa u predivnom ambijentu prepunom uzbuđenja, adrenalina i neizvesnosti, jer to je ono što ovaj sport izdvaja i čini posebnim, to je taj link koji povezuje gledaoca i skakača i identično ga čini napetim i na kraju krajeva jedno je sigurno, posle skokova niko ne ostaje ravnodušan jer ovaj sport je jedno pravo viteško nadmetanje. I na kraju nama ostaje da se još malo pripremimo za ovih nekoliko dana, jer već u subotu putujemo u Kragujevac na međunarodno takmičenje u visinskim skokovima, što će ujedno biti najbolji pokazatelj da li smo spremni da u nedelju poletimo sa konstrukcije starog železničkog mosta. Pozdrav i dobrodošli!

Užice  – Oglasana Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ARLEMM u Beogradu – prvi onlajn festival klasične muzike u zemlji

Oglasna Tabla

Država isporučila opremu i lekove, ali nedostaju namirnice, energenti i sredstva za dezinfekciju

Oglasna Tabla

Ršumović: „Šta nam sve deca gledaju na privatovizijama, još i dobro prolazimo!“

Oglasna Tabla

Kako će izgledati nastava u septembru, ministar otkriva detalje

Oglasna Tabla

Ovo je planina na koju se Sveti Sava popeo sa velikom mukom, a po tome je i dobila ime: Mučanj postaje sve atraktivnija turistička destinacija u Srbiji

Oglasna Tabla

Njena kuća je sređena već u 7 i 20: Zlatna pravila mame šestoro dece za dom bez nereda

Oglasna Tabla

Bolnice u Srbiji prepune, zdravstveni radnici na izmaku a pik se tek očekuje

Oglasna Tabla

Stiže spas: Vakcina protiv korone već u septembru? Testiranje u završnoj fazi

Oglasna Tabla

Iz Čigote apeluju za pomoć

Oglasna Tabla