6 C
Uzice
март 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

POTPISAN UGOVOR: POČINJE IZGRADNJA LIFTA

CECA GIF (2)
Dugogodišnja bitka Slavice Polimčević Bošković, Užičanke, majke teško bolesne Doris, da ćerku spase zatočeništa četiri zida zahvaljujući bivšem komšiji bliža je cilju za 3.000 evra. 

Devojka je od rođenja slepa, boluje od cerebralne paralize i epilepsije, ima luksaciju kukova… Iz stana je poslednji put izašla 3. januara jer majka Slavica ne može sama da je snese u invalidskim kolicima sa trećeg sprata zgrade u kojoj devojka tavori.

Silne pragove je Slavica obila, na mnoga vrata zakucala da bi uz pomoć donatora, humanitarnih akcija i apela „Srcem za Doris“ prikupila oko 9.500 evra za izgradnju lifta koji košta oko 16.000 evra.

U bivši komšiluk u subotu je navratio Mišo Nenadić.

– Plačem od sreće, plače i moja Doris. Nenadić se odrekao 3.000 evra da bi moje dete moglo da dodirne svoje parče neba i vidi, iako je slepa, svetlost dana. Da ste videli taj trenutak kada ga je Doris uhvatila za ruku i pustila suzu… Zahvalne smo mu do neba, do kraja života, ma kako se zvalo ovo što živimo – kaže za „Blic“ Slavica Polimčević Bošković.

Humani komšija Mišo Nenadić kaže da ga je dirnula sudbina devojke i da je morao da joj pomogne. On je istakao da će animirati i druge da sakupe preostalih 3.000 evra, koliko devojci fale, pa da joj za rođendan, 25. maja, poklone lift.

Izvor: blic.rs/V.Lojanicacest
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Lovac deci u vrtić doneo prepariranog vuka, a onda su krenuli napadi na društvenim mrežama (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prijavite se na obuku „Wine Service“ 15. aprila u Užicu

Oglasna Tabla

KRAĐA U UŽICU: Mladići opljačkali vrtić

Oglasna Tabla