20.7 C
Uzice
април 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

POŠTENI TAKSISTA VRATIO 235.000 KM PORODICI IZ UŽICA

U vremenima kada novac dominira i kada svaka marka dobro dođe za život nađu se i oni pošteni pronalazači koji vrate i torbice i novčanike pravim vlasnicima.

Mnogi se u BiH sećaju Redže Hamzića koji je radeći na parkingu pred zgradom Opštine Goražde pronašao torbicu u kojoj se nalazilo čak 235.000 KM. Novac je izgubila porodica iz Užica. Toj porodici novac u celosti vraćen.

I u Kaknju se nedavno dogodio sličan slučaj, ovoga puta u vozilu taksiste Midhata Velispahića iz Brežana kod Kaknja.

Naime jedna mušterija zaboravila je torbu u vozilu sa većom količinom novca i prema njegovim rečima on se nije dvoumio ni jednog trenutka da vrati izgubljeno.

– Tuđe je tuđe i to tako treba gledati. Osmeh i ushićenje koji vratite ljudima nakon što im javite da se novac i kartice nalaze kod vas ne bih menjao nizašta na svetu. Ponude mi i nagradu, ali naravno da je odbijem iz jednog razloga. Zamislim kako je taj novac teško stečen i zarađen i porodici koja ga je izgubila i ti još trebaš uzeti deo. I neki unutrašnji glas mi kaže – ne dolazi u obzir – kaže Midhat, piše Avaz.

Velispahić je do 2003. godine radio u građevinskoj firmi GMK Kakanj i nakon što je firma propala Midho je otišao u taksiste.

– Često osim torbica u autu izgube i ove moderne mobitele. Do sada sam ih vratio desetak i tako će biti i u budućnosti – kazuje na kraju razgovora poštenjačina iz Kaknja.

Izvor:  blic.rs/V.Lojanica
Foto: A. Salihbegović/ Avaz / RAS Srbija

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užički arheološki lokaliteti uskoro dostupniji turistima

Oglasna Tabla

IMA NADE: Jelena najbolja matematičarka u Evropi, jedno od naljepših lica Srbije

Oglasna Tabla

Kraj jedne ere: Sloboda iz Užica porazom u Čačku ispala iz Prve lige Srbije! (VIDEO)

Oglasna Tabla