16.9 C
Uzice
јул 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

POSAO ZA 132 NEZAPOSLENA LICA

Predstavnici lokalne samouprave i Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u Užicu, svečano su dodelili ugovore i odluke nezaposlenim licima kroz realizovane programe i mere aktivne politike zapošljavanja po potpisanim sporazumima između NSZ, Grada Užica i gradske opštine Sevojno.

NSZ i Grad Užice izdvojili su 20 miliona dinara za realizaciju programa i mera aktivne politike zapoljšavanja po Lokalnom akcionom planu zapošljavanja za 2017. godinu, i to Služba devet, a Grad 11 miliona dinara, dok su NSZ i opština Sevojno za ove svrhe izdvojile dva miliona dinara.

Današnja dodela odnosila se na subvencije za samozapošljavanje, program stručne prakse i javnih radova. Ugovore su dodelili gradonačelnik Užica Tihomir Petković i direktor NSZ Zoran Martinović, objavljeno je na sajtu grada.

Petković je istakao odličnu dugogodišnju saradnju koju Užice ima sa NSZ, a koja je rezultirala konkretnim pomeranjima u oblasti zapošljavanja. Užice je smanjilo stopu nezaposlenosti za 10 odsto, dok je na drugoj strani zapošljavanje uvećano za 8 osam.

Izvor:Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U vreme regate broj gostiju se množi sa pet: Među posetiocima Kinezi i Arapi

Oglasna Tabla

Radovi na rekonstrukciji putnog pravca za Sinjevac

Oglasna Tabla

Jedite borovnice i usporite starenje

Oglasna Tabla