5.9 C
Uzice
април 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Pomoć za rekonstrukciju Vrtića i škole u Vilovima

Ministarstvo pravde opredelilo je putem konkursa ukupno 6,8 miliona dinara za rekonstrukciju škole u Vilovima i Predškolske ustanove u Novoj Varoši. Ovo je treća godina za redom kako Vlada Srbije od oportunineta finansira programe od javnog interesa. „Zeleno svetlo“ na javnom pozivu za 2018. dobilo je 130 projekata , prvenstveno onih u oblasti zdravstva, prosvete i humanitarnog rada.

Vrtić je, u saradnji sa opštinskim Odeljenjem za privredu i lokalni ekonomski razvoj, kandidovao projekat „Unapređenje higijenskih uslova u novovaroškoj Predškolskoj ustanovi“, što podrazumeva komletnu sanaciju mokrih čvorova u objektu sa oko 200 polaznika. Resorno Ministarstvo je za ovu investiciju izdvojilo 3,8 miliona dinara, a radovi bi trebalo da budu završeni najkasnije do početka jeseni.

Osnovna škola „Momir Pucarević“ iz Akmačića je za rekonstrukciju školske zgrade u Vilovima dobila sredstva od oko 3.000.000 dinara. Škola u Vilovima je, inače, sa radom počela neposredno po završetku Drugog svetskog rata. Zgrada je izgorela u požaru 1987.godine, a nova je podignuta 1995. Od tada do danas pretprela je manje korekcije, tako da je njeno uređenje bilo neophodno

-Novac će, kako je precizirano projektom, biti opredeljen za sanaciju krova, izradu fasade i ugradnje stolarije na školskom objektu u Vilovima, gde nastavu pohađa šest đaka od prvog do četvrtog razreda. Uskoro će biti raspisan tender za izvođača radova, koji bi trebalo da budu okončani do početka naredne školske godine – ističe Leko Kolašinac, direktor matične osmoljetke u Akmačićima, u kojoj se trenutno školuje pedesetak učenika.

Izvor: varoske.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

TŠ „Radoje Ljubičić“ je objavila Likovni konkurs „Moja modna čarolija za drugarsko veče“

Oglasna Tabla

Odbornici Sns Užice: „Štitićemo institucije od nasilja koje propagira tzv. Savez za Srbiju“

Oglasna Tabla

Javni konkurs za dodelu sredstava iz budžeta opštine Čajetina

Oglasna Tabla