Home / FOTO RAZGLEDNICA / POKRADENA UŽIČKA TOPLANA

POKRADENA UŽIČKA TOPLANA

CECA GIF (2)

Iz kotlarnice „Lipa“ Gradske toplane Užice ukradena je oprema za daljinsko grejanje vredna oko milion dinara, saznaje „Blic“.

Nestalo je šest velikih kalorimetara za merenje potrošnje u podstanicima stambenih zgrada i šest pumpi koje služe kojima se topla voda iz kotlova „ubrizgava“ u radijatore. Kotlarnica nije obijena već ju je pokrao neko ko je imao ključ.

 Kako nezvanično saznajemo u Gradskoj toplani, ključ kotlarnice dužio je magacioner koji se nalazi na bolovanju, a policija, koja je uradila uviđaj u objektu i uzela otiske trebalo bi da utvrdi ko je lopov. Nije isključeno da iza krađe stoji neko drugi kome je magacioner „u poverenju“ davao ključ objekta.

– Uvek kada se menja magacioner, ili kada on odlazi na odmor ili bolovanje, radi se vanredni popis i ključ se dodeljuje radniku koji menja magacionera. Poslednji popis rađen je krajem prošle godine i sva oprema je bila na broju – kaže izvor „Blica“.

Toplana je nameravala da zameni staru opremu u podstanicama a kada je nove kalometre pre ugradnje trebalo poslati na baždarenje zatečene su samo prazne kutije.

Izvor:Blic/Vladimir Lojanica/foto:M.Cvetković/RAS Srbija

cest

Podeli članak

Komentari

https://matis.rs/