Home / FOTO RAZGLEDNICA / Pođimo zajedno u obilazak mistične prestonice Bosne (SARAJEVO) 31.marta!

Pođimo zajedno u obilazak mistične prestonice Bosne (SARAJEVO) 31.marta!

Pođimo zajedno u obilazak mistične prestonice Bosne u subotu 31.03. sa polaskom u 7h. Put nas prvo vodi do Višegrada gde pravimo pauzu za odmor i to vreme koristimo da obiđemo Andrićgrad i čuvenu ćupriju na Drini.

Neverovatan spoj istoka i zapada Sarajevu je dao jedinstveni šmek koji možete osetiti šetnjom ulicama ovog grada. Zajedno obilazimo najznamenitije tačke bosanske prestonice uz pratnju turističkog vodiča. Ovaj grad je uslovno rečeno i krivac za početak Prvog svetskog rata, a mi obilazimo i mesto atentata na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda odakle je sve krenulo. Ovaj mikro lokalitet i rekonstrukciju događaja obrađujemo sa posebnom pažnjom.

Sarajevo je poznato i kao mali Jerusalim upravo zbog mešanja raznih naroda u njihovih religija tokom turbulentne istorije grada. Za vreme pešačke ture kroz centar Sarajeva imaćete priliku da vidite i najpoznatije verske objekte poput srpske Saborne crkve, katedrale Srce Isusovo, jevrejsku sinagogu i džamiju na Baščaršiji sa čuvenom sahat kulom gde je snimana možda i najpoznatija scena iz filma Valter brani Sarajevo.

Miris ćevapa, bosanske kafe iz fildžana i zvuk sevdaha nas mami da zastanemo u nekom od mnogih lokala koji se nalaze na Baščaršiji, po završetku zvaničnog obilaska grada putnici dobijaju i slobodno vreme kako bi ga upotpunili uz neki od ovih lokalnih specijaliteta.
Povratak nazad je predviđen u večernjim satima uz usputne pauze kako bi nam putovanje prošlo što ugodnije.

CENA IZLETA: 1800rsd

Prilikom prelaska granice obavezno ponesite važeću ličnu kartu ili pasoš, maloletna lica granicu mogu preći samo uz pasoš!

Podeli članak

Komentari

www.rceurope.rs