Home / FOTO RAZGLEDNICA / Pođimo zajedno na izlet u Sarajevo 29. aprila

Pođimo zajedno na izlet u Sarajevo 29. aprila

Pođimo zajedno u obilazak mistične prestonice Bosne u subotu 29.4. sa polaskom u 7h.
Put nas prvo vodi do Višegrada gde pravimo pauzu za odmor i to vreme koristimo da obiđemo Andrićgrad i čuvenu ćupriju na Drini.
Neverovatan spoj istoka i zapada Sarajevu je dao jedinstveni šmek koji možete osetiti šetnjom ulicama ovog grada. Zajedno obilazimo najznamenitije tačke bosanske prestonice uz pratnju turističkog vodiča.
Ovaj grad je uslovno rečeno i krivac za početak Prvog svetskog rata, a mi obilazimo i mesto atentata na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda odakle je sve krenulo. Ovaj mikro lokalitet i rekonstrukciju događaja obrađujemo sa posebnom pažnjom.
Sarajevo je poznato i kao mali Jerusalim upravo zbog mešanja raznih naroda u njihovih religija tokom turbulentne istorije grada. Za vreme pešačke ture kroz centar Sarajeva imaćete priliku da vidite i najpoznatije verske objekte poput srpske Saborne crkve, katedrale Srce Isusovo, jevrejsku sinagogu i džamiju na Baščaršiji sa čuvenom sahat kulom gde je snimana možda i najpoznatija scena iz filma Valter brani Sarajevo.
Miris ćevapa, bosanske kafe iz fildžana i zvuk sevdaha nas mami da zastanemo u nekom od mnogih lokala koji se nalaze na Baščaršiji, po završetku zvaničnog obilaska grada putnici dobijaju i slobodno vreme kako bi ga upotpunili uz neki od ovih lokalnih specijaliteta.
Povratak nazad je predviđen u večernjim satima uz usputne pauze kako bi nam putovanje prošlo što ugodnije.

CENA IZLETA: 1800rsd
Cena ovog programa obuhvata prevoz udobnim i tehnički ispravnim vozilom, usluge turističkog vodiča i kompletne organizacije puta.
Prilikom prelaska granice obavezno ponesite važeću ličnu kartu ili pasoš, maloletna lica granicu mogu preći samo uz pasoš!

Informacije na 060 084 59 57

Podeli članak

Komentari