OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Podela auto sedišta deci rođenoj u drugoj polovini ove godine (VIDEO)

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Čajetina u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, podelio je 42 auto sedišta za decu rođenu u drugoj polovini ove godine. U ime opštine Čajetina, u Velikoj sali Skupštine opštine, predsednik skupštine Miloje Rajović poželeo je dobrodošlicu roditeljima i deci ističući koliko je bitno poštovanje pravila u saobraćaju i savesno ponašanje svih nas naročito kada su u pitanju naši najmlađi.

Značaj korišćenja auto sedišta za najmlađe još jednom je ponovljen na dodeli sedišta bebama rođenim od 1. jula do 15. novembra 2019. godine. Iz Centra za promociju bezbednosti saobraćaja iz Novog Sada naglašeno je da su prilikom korišćenja auto sedišta najbitnije tri stvari a to su da auto sedište odgovara uzrastu deteta, da sedište bude čvrsto pričvršćeno pojasom automobila za sedište automobila i poslednja, gde roditelji najviše i greše, jeste da dete bude čvrsto vezano kaiševima auto sedišta.

Na doleli je primerima pokazano u kolikoj meri pravilno korišćenje auto sedišta povećava bezbednost dece u slučaju nesreća, a vožnja dece na bezbedan način je i propisana zakonom, što će kontrolisati i policija. Roditelji su dobili informacije, ne samo o upotrebi dobijenih sedišta koja su za uzrast od devet do 36 kg, već i o takozvanim jaje sedištima koja su namenjena do oko 15. meseca.

Opština Čajetina je u ovoj akciji učestvovala sa dopremanjem 22 sedišta, dok je 20 sedišta donacija Agencije za bezbednost saobraćaja. U ovoj godini je u Čajetini rođeno 133 bebe, a u okviru poboljšanja mera populacione politike iz opštinskog rukovodstva poručuju da se planira povećanje sume za roditeljski dodatak.

Roditeljima su članovi Saveta za bezbednost saobraćaja preneli da ih svi zainteresovani mogu po potrebi kontaktirati. Sledeća dodela sedišta sa edukacijom biće organizovana u februaru ili martu.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Jovana i Marko iz Užica venčali se kao nekada u narodnoj nošnji (FOTO)

Oglasna Tabla

Arilje-dve reke

Oglasna Tabla

Potvrđeno je 11 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19 sa teritorije Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Učenici od 1. do 4. razreda u učionicama sa 15 đaka, stariji i u školi i onlajn

Oglasna Tabla

Registrovana prva vakcina protiv korona virusa

Oglasna Tabla

Kiflice sa sirom i kobasicama: Bude apetit i na pogled!

Oglasna Tabla

SB „Čigota“ izašla iz sistema kovid bolnice (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 11. avgust

Oglasna Tabla

Neću da mi kurve I kriminalci budu uzor deci! Potresne rečI Dragana Bjelogrlića odzvanjaju balkanom

Oglasna Tabla