4.8 C
Uzice
март 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Počinje vakcinacija zdravstvenih radnika MMR vakcinom

Počinje vakcinacija MMR vakcinom zdravstvenih radnika u Srbiji, zbog epidemije malih boginja koja vlada od oktobra prošle godine. Vakcinacijom će biti obuhvaćeni svi zdravstveni radnici rođeni od 1971. do 1989. godine, koji nisu vakcinisani ili su nepotpuno vakcinisani.

„Obavljena je preraspodela vakcina po zdravstvenim ustanovama i počinje vakcinacija“, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja.
Kako kažu očekuje se i donacija MMR vakcina Svetske zdravstvene organizacije. Vakcine iz donacije biće namenjene onima koji nisu predviđeni za vakcinaciju Pravilnikom o vakcinaciji, a tu spadaju i zdravstveni radnici.

Juče je u Lekarskoj komori potpisana Deklaracija o promociji vakcinacije, koju su potpisali predstavnici svih nadležnih institucija u zdravstvu – predsednik SANU, dekan Medicinskog fakulteta, ministar zdravlja, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju.

Izvor:Tanjug

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

VOLIM MOG MILOJKA (74) IAKO JE STARIJI 53 GODINE! SVI KAŽU DA SAM S NJIM ZBOG PARA, A MI ŽIVIMO OD 50.000 DINARA! Milijana (21) iz Požege o čijoj vezi bruji Srbija otvorila dušu i otkrila sve!

Oglasna Tabla

SNS Užice: Najoštrije osuđujemo divljačko ponašanje dela opozicije

Oglasna Tabla

Mihajlović: Krajem marta počinju radovi na auto-putu ka Požegi

Oglasna Tabla