24.7 C
Uzice
октобар 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Počeli radovi završne faze izgradnje Sportske hale u Krčagovu

Nastavljeni su radovi na uređenju sportske hale u Krčagovu i njihov završetak planiran je za septembar 2020. godine kada bi u Hali trebali da budu primljeni prvi sportisti. Ukupna vrednost ove završne faze izgradnje hale je 822.000 evra, od čega je 602.000 obezbedilo Ministarstvo omladine i sporta, a 220.000 evra Grad Užice. Sa ovim, i sa sredstvima do sada uloženim u objekat, sportska hala u Krčagovu koštaće 1,3 miliona evra.

 

Gradonačelnik Tihomir Petković je naglasio da je značaj ovog objekta izuzetno veliki za užički sport jer će njegovom, kao i izgradnjom sale u Sevojnu, klubovi i sportisti imati dovoljno prostora za redovno održavanje treninga i takmičenja.

„Naišli smo na razumevanje Ministarstva omladine i sporta koje je halu u Krčagovu uvrstilo u svoj plan izgradnje 25 sportskih objekata u Srbiji, te smo tako od Republike dobili 602.000 evra koje ćemo upotrebiti za unutrašnje radove, završetak hale i parterno uređenje. Sa novcem iz gradskog budžeta uradićemo vodovodne priključke, struju, izgradnju gasne stanice, deo parternog uređenja i nabavićemo opremu.“

Petković je dodao da će Hala biti kompletno opremljena za sve vrste sportova, za košarku, odbojku, rukomet, mali fudbal i time Užice po prvi put rešava problem termina za treninge za sve sportske klubove na teritoriji grada.

 

U sklopu parternog uređena biće urađen i parking koji će moći da primi oko 50 vozila, a koji će imati i dva mesta predviđena za autobuse.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Brze pizza rolnice (video)

Oglasna Tabla

U novom pravoslavnom hramu u Krčagovu obeležena Slava Pokrov Presvete Bogorodice (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Покров Пресвете Богородице

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije -„Uplakana Katarina“

Oglasna Tabla

Nedostaje pet miliona evra: Otvaranje aerodroma Ponikve tokom 2020?

Oglasna Tabla

PROGNOZA ZA SLEDEĆU NEDELJU: Kao da je jul, ne oktobar – temperatura do 29!

Oglasna Tabla

MUP: Pojačana kontrola prevoza dece

Oglasna Tabla

SBB fondacija u akciji čišćenja u Užicu

Oglasna Tabla

Sve samo da izbegne alko-test: Suvozač istrčao iz kola kad je video saobraćajce, pa bežeći skočio u Drinu

Oglasna Tabla