Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Počeli radovi završne faze izgradnje Sportske hale u Krčagovu

Nastavljeni su radovi na uređenju sportske hale u Krčagovu i njihov završetak planiran je za septembar 2020. godine kada bi u Hali trebali da budu primljeni prvi sportisti. Ukupna vrednost ove završne faze izgradnje hale je 822.000 evra, od čega je 602.000 obezbedilo Ministarstvo omladine i sporta, a 220.000 evra Grad Užice. Sa ovim, i sa sredstvima do sada uloženim u objekat, sportska hala u Krčagovu koštaće 1,3 miliona evra.

 

Gradonačelnik Tihomir Petković je naglasio da je značaj ovog objekta izuzetno veliki za užički sport jer će njegovom, kao i izgradnjom sale u Sevojnu, klubovi i sportisti imati dovoljno prostora za redovno održavanje treninga i takmičenja.

„Naišli smo na razumevanje Ministarstva omladine i sporta koje je halu u Krčagovu uvrstilo u svoj plan izgradnje 25 sportskih objekata u Srbiji, te smo tako od Republike dobili 602.000 evra koje ćemo upotrebiti za unutrašnje radove, završetak hale i parterno uređenje. Sa novcem iz gradskog budžeta uradićemo vodovodne priključke, struju, izgradnju gasne stanice, deo parternog uređenja i nabavićemo opremu.“

Petković je dodao da će Hala biti kompletno opremljena za sve vrste sportova, za košarku, odbojku, rukomet, mali fudbal i time Užice po prvi put rešava problem termina za treninge za sve sportske klubove na teritoriji grada.

 

U sklopu parternog uređena biće urađen i parking koji će moći da primi oko 50 vozila, a koji će imati i dva mesta predviđena za autobuse.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Voćni sufle od griza i pudinga koji se topi u ustima: Toliko ukusan da će vam svi tražiti još

Oglasna Tabla

Srbija planira zabranu plastičnih tanjira, kašika, viljuški, slamčica

Oglasna Tabla

Veliki uspeh užičke košarke, Sloboda ide u ABA 2 ligu

Oglasna Tabla

Promocija projekta Neolife na 42. Međunarodnom samu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla

Danas su Zadušnice

Oglasna Tabla

Danas pretežno sunčano, do 12 stepeni

Oglasna Tabla

Vanredna autobuska linija za Zadušnice

Oglasna Tabla

Izgradnja auto-puta Požega–Kotroman počinje 2021.

Oglasna Tabla

Pilot projekat u šest gradova: Osnovci će od jeseni u školi moći da pohađaju časove atletike

Oglasna Tabla