25.4 C
Uzice
јул 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Počeli radovi na rekonstrukciji Zelene pijace

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković sa svojim saradnicima obišao je danas gradilište na pijaci „Lipa“, na kojem će uskoro biti izgrađena upravna zgrada JKP Bioktoš. Nova zgrada će osim prostora za administraciju Bioktoša imati i uređen prostor za korisnike pijace u kojima oni mogu izlagati i prodavati svoju robu.

Vrednost prve faze radove na rekonstrukciji pijace „Lipa“ je oko 40 miliona dinara

„Ovim započinjemo prvu fazu radova na rekonstrukciji Zelene pijace a to je za Užičane veoma značajna i dugo očekivana investicija“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Petković i dodao: „Svi mi Užičani se slažemo da zaslužujemo noviju, lepšu pijacu nego što je dosada bila. Ukupna vrednost ove investicije je oko milion evra. Realizovaće se u nekoliko faza, započeta je prva faza izgradnje glavne zgrade od oko 600m2, koja će se završiti do kraja ove godine. Planirano je da u prizemlju budu lokali, a na spratu poslovni prostor za radnike JKP“Bioktoš“. U planu je da se druga zgrada od isto 600m2 radi iduće godine. U njoj će u prizemlju biti takođe lokali, a na spratu prodavci sa robne pijace koji će tako imati prostor za svoj rad i na taj način ćemo rešiti dugogodišnji problem.

„Poslednja faza je takođe planirana za iduću godinu i radi se o pokrivanju cele pijace, postavljanju krovne konstrukcije do stepenica prema ulazu u pijacu. Krajem naredne ili početkom 2020. godine ćemo imati jednu od najuređenih pijaca u okolini“, naveo je Petković.

Rok za završetak radova je 120 dana

Prva faza izgradnje zgrade od 600m2 je investicija od oko 40 miliona dinara, a rok za završetak radova je 120 dana. Po rečima gradonačelnika projekat rekonstrukcije pijace „Lipa“ je dosta kompleksan, zemljište na kome se gradi je vrlo specifično, potok prolazi ispod, trebalo je uraditi istražne radove te je projekat, koji je plaćen milion dinara, rađen dugo zbog svih problema sa kojima su se projektanti susretali.

Izgradnjom zgrade na pijaci „Lipa“ korisnicima na usluzi će biti 20 novih lokala

„Sva sredstva za realizaciju ovog projekta obezbedilo je JKP“ Bioktoš“ zahvaljujući dobrom i racionalnom poslovanju, a i iz razloga što je politika Grada Užica da se odriče dela dobiti javnih preduzeća pod uslovom da taj novac ide za investicije“, istakao je gradonačelnik Tihomir Petković.

Po rečima Mirjane Radivojčević izvršne direktorke Bioktoša prva faza podrazumeva izgradnju zgrade u čijem prizemlju je planirano da bude 20 lokala za korisnike pijačnog prostora, koji će biti sa grejanjem i svim drugim adekvatnim uslovima za prodaju njihovih proizvoda.

U jednoj od narednih faza planirana je izgradnja fast garaže na mestu zanatske pijace

Jedna od narednih faza je i izgradnja fast garaže na mestu zanatske pijace koju će koristiti korisnici pijaca ali i građani koji kupuju na pijaci.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U vreme regate broj gostiju se množi sa pet: Među posetiocima Kinezi i Arapi

Oglasna Tabla

Radovi na rekonstrukciji putnog pravca za Sinjevac

Oglasna Tabla

Jedite borovnice i usporite starenje

Oglasna Tabla