1.9 C
Uzice
децембар 9, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

Petar Udovičić: Strah se pobeđuje ostvarenim ciljevima

Užice – Svaki strah sa kojim sam se borio prevazišao sam dobrim rezultatom i prolaskom kroz cilj koji je na brojnim međunarodnim i domaćim atletskim stazama beležio uspehe. Najznačajniji i najdraži uspeh je obaranje svetskog rekorda za osobe sa invaliditetom u trci na 10.000 metara.

„Na državnom prvenstvu u Kruševcu 2016. godine, kao član Atletskog kluba Užice, za 19 sekundi oborio sam svetski rekord koji je držao jedan Belgijanac. 10 000 metara istrčao sam za 37minuta i 52 sekunde, a bio je 38,11. Znao sam da mogu da ga oborim i verovao u sebe. To je nezvaničan svetski rekord, zbog toga što sam na tom takmičenju trčao sa zdravim osobama. Uspeo sam da budem i treći u toj trci“, priča za PZS mladi Užičanin.

Da će oboriti svetski rekord ukazivali su i rezultati koje je i ranije postizao na sportskim megdanima, kada je već bilo jasno da se radi o ozbiljnom srednjeprugašu. Atletikom je počeo da se bavi pre osam godina, još kao osnovac.

„Na EP u Svonsiju 2014. godine bio sam peti na 800 metara i šesti na 1.500. Godinu dana kasnije, na Evropskim omladinskim igrama u Varaždinu, uspeo sam da postignem bolje vreme. Na trci od 800 metara kroz cilj sam prošao drugi, a na 1.500 četvrti „, kaže Petar.

Izvor: GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sps Užice najoštrije osuđuje nasilje nad učiteljima, nastavnicima i profesorima!

Oglasna Tabla

Humanitarna akcija „Pomoć drugu“

Oglasna Tabla

Posne kiflice sa ajvarom (video)

Oglasna Tabla

Данас славимо Светог Алимпија

Oglasna Tabla

Isplata novembarskih penzija

Oglasna Tabla

Projekcija filma i koncerta: The Doors

Oglasna Tabla

Od danas pojačana kontrola vožnje u alkoholisanom stanju: 42.000 pijanih isključeno iz saobraćaja

Oglasna Tabla

Pre podne maglovito, tokom dana sunčano, do 15 stepeni

Oglasna Tabla

Posni specijalitet iz Vranja: Lučen gra na starinski način

Oglasna Tabla