15.3 C
Uzice
септембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA Uncategorized ZANIMLJIVOSTI

Pet načina da im spasimo život u hladnim danima

Snežni smetovi, belina koja je prekrila drveće, kuće, parkove, ulice, slika je iz bajke koju su nam kao deci čitali pred spavanje. Međutim, snežnoj idili lako je diviti se iz toplog doma uz šoilju čaja. Za one koji su prisiljeni da zimske mesece provedu napolju, ovi dani predstavljaju puko preživljavanje. Mnoge životinje na ulicama su našom krivicom, jer smo ih se zasitili, doveli novog, slađeg mališana, ili više jednstavno nismo imali uslova za njih. Zato, pomozimo im da prežive ove zavejane dane. Evo nekoliko načina da pomognete :

1. ODŠKRINITE VRATA ULAZA – HVALA! Kada vidite kucu ili macu kako cvokoću ispred Vaše zgrade, setite se kako bi bilo da ste zaboravili ključ svog stana baš tog ledenog dana. Odškrinite vrata od ulaza i dopustite im da se bar malo zgreju.

2. NAPRAVITE IM KUĆICU Organizujte se sa prijateljima i od starih dasaka, stiropora (koji je odličan izolator) i sličnih materijala napravite kućicu napuštenim kucama “iz kraja”. One će Vam biti beskrajno zahvalne, a Vas će danima grejati neverovatan osećaj ljubavi i zadovoljstva što ste pomogli nekome da preživi.

3. STARA ĆEBAD, ODEĆA, SPAS U ZIMSKIM NOĆIMA Stara odeća, iscepana ćebad, i sve one stvari koje godinama stoje u Vašem podrumu, mogu spasiti živote sirotih životinja u Vašem komšiluku. Pokupite sve te tkanine, stavite ih u natkriveni ćošak (ispod stepeništa, u uglu zgrade), a smrznute životinje će ih pronaći i biće vrlo zahvalne. 4. POSTAVITE HRANILICE ZA PTICE Plastični poklopac stare činije, tacnica, ili nešto slično može biti izvor života za vrapčiće i golubove koji po ovom nevremenu ne mogu da pronađu mrvice. Malo starog hleba, koje zrno i biće spašene.

5. SLAMA U KUĆICI Mnogi psi su prinuđeni da žive u improvizovanim kućicama od starog bureta ili nečeg sličnog. Ako vidite tako nešto, ne budite lenji, stavite im slamu i odmah će biti toplije.

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Težak život u opustelom selu

Oglasna Tabla

BRAVO! AK „Pora“ osvojila 10 medalja na prvenstvu Srbije!

Oglasna Tabla

Krstina Grujičić srebrna na Finalu kupa Srbije u bacanju kugle

Oglasna Tabla

U petak konačna odluka o prenosu vlasništva nad Aerodromom „Ponikve“ na Republiku

Oglasna Tabla

Povećanje plata i penzija

Oglasna Tabla

Znao sve, a dva dana ćutao o nasilju u školskom dvorištu!

Oglasna Tabla

Cena skače iz sata u sat: Nafta skuplja 20 odsto, planeta se trese, ekonomije klize ka recesiji

Oglasna Tabla

Okrivljeni za ubistvo Save Grobara izneli odbranu: Božović i Čekićević se svađali ko je ubica, optuživali jedan drugog!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 17. septembar

Oglasna Tabla