17.8 C
Uzice
март 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Ove godine 20 kliometara novih asfaltnih puteva na teritoriji opštine Čajetina

Radovi na asfaltiranju puteva i ulica na području opštine Čajetina ovih dana u punom su jeku. Ove godine raspisana su dva tendera za izgradnju puteva i ulica, kao i dva tendera za krpljenje i presvlačenje ulica. Iako vremenske prilike izvođačima nisu išle na ruku, dobar deo poslova do sada je već odrađen, a aktivnosti će biti intenzivirane tokom septembra, izjavio je zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić.

„Završavamo oko 2,5 km puta u naselju Smiljanski Zakosi, čime će svi putevi u ovom naselju biti asfaltirani. U narednom periodu je u planu da se završi rekonstrukcija ulica na Zlatiboru i u Čajetini, kao i nekoliko putnih pravaca na samom Zlatiboru: u naselju Tić Polje, ulica između zgrade TO „Zlatibor i Omladinskog kulturnog centra, i Ulica crvenog gloga“, navodi Đurić.

On je istakao da je tenderima ugovoreno i asfaltiranje puteva u gotovo svim zlatiborskim selima: Šljivovici, Sirogojnu, Krivoj Reci, Trnavi, Alinom Potoku, Rudinama… Prema planu oni bi trebali da budu završeni u narednih mesec i po dana, čime će se realizovati svi ugovoreni tenderi za ovu godinu.
To će, po Đurićevim rečima, predstavljati oko 20 km asfaltnih puteva u ovoj godini, ne računajući nasipanje i sanaciju makadamskih puteva oštećenih usled vremenskih nepogoda, koje izvodi KJP „Zlatibor“. Ukupna vrednost radova za asfaltiranje, krpljenje i presvlačenje puteva iznosi oko 120 miliona dinara, dok je za nasipanje makadamskih puteva uloženo oko 10 miliona dinara.

Izvor: www.zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nekada poznati užički pekar jedna je od žrtava jučerašnjeg požara

Oglasna Tabla

Srebrna medalja na prvenstvu Srbije za mlađanog Ognjena Šimšića

Oglasna Tabla

Beseda srpskog generala svojim pilotima zbog koje će se svaki Srbin naježiti: “Možda je ovo let u smrt, ali ne običnu, već časnu” (VIDEO)

Oglasna Tabla