1.9 C
Uzice
децембар 9, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Otvorena kancelarija Zdrave Srbije u Priboju

Priboj – Predsednik Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović juče je, u Priboju, zvanično otvorio kancelariju ove stranke, koja se nalazi u ulici 12. januar, u starom delu grada, a pred otvaranje stranačkih prostorija, posetio je i Pribojsku Banju, gde je sa žiteljima ove mesne zajednice razgovarao o mogućnostima za ubrzani razvoj poljoprivrede i turizma, i programu ZS koji se zasniva na decentralizaciji Srbije i zaštiti nacionalnih interesa i nacionalne ekonomije.

„Model opštine Čajetina može da se primeni i na sve ostale opštine u Srbiji, uključujući i Priboj i Pribojsku Banju koja ima veliki turistički potencijal, odnosno lekovitu vodu koju samo treba staviti u funkciju. Zdrava hrana, poljoprivreda i turizam su privredne grane koje Priboj i Pribojska Banja mogu da ponude”, izjavio je Stamatović.

Stamatović je istakao da ZS ima ljude koji znaju kako nešto može da se promeni i unapredi, navodeći primer opštine Čajetina, u kojoj se u proteklih 15-20 godina vredno radilo i uz primenu pozitivnih iskustava razvijenih skandinavskih zemalja danas je to postala jedna od najrazvijenih lokalnih samouprava u Srbiji, koja ima najveći budžet po glavi stanovnika, najnižu stopu nezaposlenosti, najmanji procenat od vrednosti budžeta izdvaja za lične dohotke u javnom sektoru, dok najviše sredstava preusmerava u investicije.

Inače, otvaranjem kancelarije u Priboju kao i u drugim opštinama Zlatiborskog, Moravičkog i Raškog okruga je priprema za formiranje opštinskih odbora ove stranke koja neće bojkotovati redovne lokalne izbore.

Izvor: GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sps Užice najoštrije osuđuje nasilje nad učiteljima, nastavnicima i profesorima!

Oglasna Tabla

Humanitarna akcija „Pomoć drugu“

Oglasna Tabla

Posne kiflice sa ajvarom (video)

Oglasna Tabla

Данас славимо Светог Алимпија

Oglasna Tabla

Isplata novembarskih penzija

Oglasna Tabla

Projekcija filma i koncerta: The Doors

Oglasna Tabla

Od danas pojačana kontrola vožnje u alkoholisanom stanju: 42.000 pijanih isključeno iz saobraćaja

Oglasna Tabla

Pre podne maglovito, tokom dana sunčano, do 15 stepeni

Oglasna Tabla

Posni specijalitet iz Vranja: Lučen gra na starinski način

Oglasna Tabla