22.7 C
Uzice
јун 11, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Otvorena 26. Likovna kolonija „Trnava-Vladimir Mitrović“

Izložbom skulptura Vladana Nikolića i Dragana Dimića iz Užica, u ateljeu u Trnavi je otvorena 26. Likovna kolonija „Trnava-Vladimir Mitrović“ koja će trajati do 15. avgusta. Na koloniji učestvuje 11 umetnika, deset slikara i jedan skulptor. Organizator događaja je Sportski centar Čajetina, Turistička organizacija „Zlatibor“ i atelje Trnava.

Ovogodišnji učesnici kolonije su: Tomo Popović, Snežana Popović, Radomir Vergović, Dragan Dimić, Vidan Nikolić, Veselin Nišavić, Danijela Milovanović, Andrijana Andrijašević, Đorđe Stanić, Ljuba Mitrović i Andrijana Đenić.

„Likovne kolonije ne samo da su važan deo naše kulturne stvarnosti, nego više od mnogih kulturno-umetničkih sadržaja ispoljavaju kontinuitet, i to duži od sto godina. Među brojnim likovnim kolonijama posebnu pažnju privlači ova u Trnavi koja se održava po 26. put. Za sve ove godine trajanja kolonija je okupila preko trista umetnika iz zemlje i inostranstva. Njihova dela dospela su do mnogih delova zlatiborskog kraja i to rečito govori o njenoj višeznačnosti. Osim što doprinosi obogaćenju kulturnog života, likovna kolonija u Trnavi podstiče stvaralaštvo, omogućava razmenu iskustava među stvaraocima, otkriva nepoznate sadržaje“, rekla je Gorica Stanić ispred organizatora SC Čajetina. Ona je dodala da ljudi željni saznanja rado dolaze na ovakva druženja, vraćaju se vedriji i sa idejom više pa verovatno iz tih razloga kolonija tako dugo traje.

Posebno raduje činjenica da svoje mesto u koloniji sve više zauzimaju mladi umetnici koji predstavljaju zalog za budućnost i trajanje ove priče koja se ispisuje u zlatiborskom selu Trnava.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Erski humor- tema novog filma osnovaca iz Ravni

Oglasna Tabla

Udruženje „Veterani Zlatibora“ – čuvari narodne tradicije (VIDEO)

Oglasna Tabla

Mali odmor: Rzav, osveženje u vrelim danima

Oglasna Tabla