17.7 C
Uzice
јун 11, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

OSTAO BEZ ZEMLJE I 62.000 EVRA, A SAD JE SUD PRESUDIO U NJEGOVU KORIST

aman
Trgovcu Ljubinku Iliću, po pravosnažnoj presudi Apelacionog suda, grad Užice će morati da vrati 62.250 evra, plus kamate i troškove suđenja, na ime nezakonito uzetog depozita. Krajem 2015. Ilić je bio jedan od troje učesnika licitacije za otkup sedam ari građevinskog zemljišta u centru Užica, ali je njegova ponuda odbačena zbog navodne manjkavosti dokumentacije.

Za plac Ilić je ponudio 360.000 evra, ubedljivo više od ostalih ponuđača, i položio 62.250 evra depozita. Njegova ponuda je odbačena, kako je obrazloženo, jer nije dostavio PIB i izvod iz APR. Trgovac je tvrdio da je priložio sve što se tražilo i da su papiri nestali za stolom za kojim su otvarane ponud. Gradska vlast odgovorila je da nikakvih nepravilnosti nije bilo i ostala pri tvrdnji da Ljubinko Ilić nije dostavio potrebne papire.

Ilić je ostao i bez placa i bez 62.250 evra, pošto je uslov konkursa bio da grad zadržava pravo na položeni depozit.

Tužio je grad Osnovnin sudu gde je presuđeno u korist Užica, potom se žalio Apelaciji koja je oborila presudu.

U ponovljenom postupku Osnovni sud je „promenio ploču“ i našao da je depozit uzet nezakonito.

Zatim se grad žalio Apelaciji koja je potvrdila presudu u korist Ilića, naloživši Užicu da trgovcu vrati 62.250 evra, 536.000 dinara troškova parnice, plus zateznu kamatu, pa je izvesno da će gradski budžet ostati tanji za preko 70.000 evra.

– Samo ja i moja porodica znamo kroz šta smo prošli. Verovali smo u institucije i na kraju dočekali pravdu – kaže za „Blic“ Ljubinko Ilić.

Petar Vujadinović, načelnik Gradske uprave za opšte poslove kazao je za „Blic“ da nije čuo ništa ni zvanično ni nezvanično. Ipak, u Gradskom javnom pravobranilaštvu nam je potvrđeno da je Apelacioni sud presudio u korist Ilića i da će Vrhovnom kasacionom sudu, kao vanredni pravni leka, biti uložena revizija postupka.

Izvor: www.blic.rs/V.Lojanica

cest

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Emisija „Priča se“-Predstavljamo vam Maju Vermezović (VIDEO)

Oglasna Tabla

Erski humor- tema novog filma osnovaca iz Ravni

Oglasna Tabla

Udruženje „Veterani Zlatibora“ – čuvari narodne tradicije (VIDEO)

Oglasna Tabla