7.1 C
Uzice
новембар 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Osnovna škola Dušan Jerković najbolja na Olimpijskom treningu (VIDEO)

Juče je na Gradskom trgu održana manifestacija „Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“. Manifestacija koju su zajednički organizovali Olimpijski komitet Srbije, Vojvođanska banka i Grad Užice osmišljena je kao takmičenje u kome su se osnovci nadmetali u četiri discipline: odbojci, košarci, atletici i rukometu. Užice je posle Niša, Kikinde i Pirota četvrti grad u Srbiji u kome je Trening održan.

U nadmetanju za najviši plasman i nagradu od 120 000 dinara u sportskoj opremi i rekvizitima, koju je obezbedila Vojvođanska banka, učestvovalo je po 25 učenika iz pet užičkih osnovnih škola. Ispostavilo se da su mališani iz OŠ Dušan Jerković bili najspretniji pa su, uz neophodnu dozu sreće, osvojili za svoju školu vrednu nagradu. Ništa lošije rezultate nisu imali ni druge osnovne škole: Nada Matić, Stari grad, Prva osnovna škola kralja Petra II, Aleksa Dejović, ali su nijanse odlučile pobednika.

Predstavnik Olimpijskog komiteta Srbije Nikola Marković je naveo da je cilj Treninga da se što veći broj dece nakon današnje manifestacije odluči za jedan od sportova i počne aktivno da trenira.

 

Aleksandar Jovanović direktor filijale Vojvođanske banke u Užicu je istakao da je ova banka društveno odgovorna kompanija koja ima za cilj promociju sportskih i zdravih navika kod naše dece u najmlađoj dobi.

„Kao banka podržavamo naše olimpijce već pet ciklusa, tako što im obezbeđujemo bolje uslove za trening. Ulažemo dosta napora da u zajednici u kojoj radimo i poslujemo učestvujemo sa donacijama i promovišemo prave vrednosti. Smatramo da su olimpijski duh i olimpijske vrednosti, prave vrednosti. Čast nam je da smo uspeli ovu manifestaciju da organizujemo u našem Užicu, jer su zaista retki gradovi u kojima imamo infrastrukturne mogućnosti kao u Užicu da bi to imalo smisla“ -naveo je Jovanović.

Zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević i Aleksandar Jovanović direktor filijale Vojvođanske banke u Užicu

Ivan Stanisavljević, zamenik gradonačelnika Užica je istakao zadovoljstvo što se ova manifestacija po prvi put organizuje u našem gradu i izrazio nadu da će ona postati tradicionalna. Uz reči zahvalnosti Olimpijskom komitetu Srbije i Vojvođanskoj banci, Stanisavljević je naglasio značaj promocije pravih vrednosti i bavljenja sportom u osnovnoškolskom uzrastu dece.

uzice.rs/Užice Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nisu hteli da zakrpe rupu, onda je Milan u rupu na sred puta posadio cveće, problem je onda rešen hitno ( FOTO)

Oglasna Tabla

Potreba za izmenom zakona: Porodiljama treba obezbediti makar minimalac

Oglasna Tabla

Titovim „Plavim vozom“ do Užičke republike

Oglasna Tabla

Truba Jevđića prošla ceo Solunski front: Zlatni instrumet čuva priče duže od sto godina

Oglasna Tabla

Hoće li električni automobili izazvati novu prirodnu katastrofu?

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Данас су Свети Врачи – Свети Козма и Дамјан

Oglasna Tabla

Danas oblačno i hladnije

Oglasna Tabla

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla