6.4 C
Uzice
март 18, 2019
BAJINOBAŠTANSKE VESTI FOTO RAZGLEDNICA

Osnovan fond za lečenje dece obolele od teških bolesti i za finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Bajina Bašta jednoglasno je usvojena odluka o osnivanju Budžetskog fonda za lečenje dece obolele od teških bolesti i za finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju.  Ova odluka proističe iz Porodične deklaracije koja je usvojena na prethodnoj sednici Skupštine opštine.

Opština Bajina Bašta Foto: Drina Info

Opština Bajina Bašta Foto: Drina Info

Bila je ovo tačka sa kojom su se složili svi prisutni odbornici i vladajuće većine i opozicije u lokalnom parlamentu. Fond se osniva sa ciljem pružanja pomoći u lečenju dece starosti do osamnaest godina, sa prebivalištem na teritoriji opštine Bajina Bašta, obolelih od teških bolesti kao i u cilju pružanja finansijske pomoći za vantelesnu oplodnju parovima iz Bajine Bašte.

Odlukom su precizirana pravila za šta se mogu odobriti sredstva, način funkcionisanja  Fonda kao i sastav stručne Komisije koja će davati mišljenje o dodeli finansijske pomoći u konkretnim slučajevima. Po jednog člana Komisije predlagaće Centar za socijalni radi i Savet za zdravlje opština Bajina Bašta a po jednog pedijatra i ginekologa u Komisiju će delegirati Dom zdravlja „Evelina Haverfild“.

Na samoj sednici Skupštine je prihvaćen predlog odbornice Valentine Marković da se odustane od limitiranja sredstava koja se mogu odobriti po korisniku već da se to ostavi proceni stručne Komisije koja će uzimati u obzir socijalno-ekonomske i druge parametre u svakom konkretnom slučaju.

Prihvaćen je predlog odbornika Siniše Spasojevića da se omogući maksimalna transparentnost tako što će pravilnikom o radu ovog Fonda biti definisano da se na sajtu Opštine Bajina Bašta ažurno vodi evidencija o svim donacijama Fondu kao i kojim korisnicima su odobrena sredstva i u kom iznosu. Takođe će se bar jednom godišnje Skupštini opštine Bajina Bašta podnositi izveštaj o radu Fonda.

Izvor:Drina Info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

VOLIM MOG MILOJKA (74) IAKO JE STARIJI 53 GODINE! SVI KAŽU DA SAM S NJIM ZBOG PARA, A MI ŽIVIMO OD 50.000 DINARA! Milijana (21) iz Požege o čijoj vezi bruji Srbija otvorila dušu i otkrila sve!

Oglasna Tabla

SNS Užice: Najoštrije osuđujemo divljačko ponašanje dela opozicije

Oglasna Tabla

Mihajlović: Krajem marta počinju radovi na auto-putu ka Požegi

Oglasna Tabla