19.5 C
Uzice
јул 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI ZLATIBORSKE VESTI

Opština Čajetina u 2017. uložila 200 miliona dinara za putnu infrastrukturu

Na teritoriji opštine Čajetina ovih dana izvode se radovi na asfaltiranju više putnih pravaca po seoskim mesnim zajednicama. Poslednji raspisani tender za puteve, za ovu godinu, realizuju firme Transkop i Složna braća. Radi se u Golovu, Krivoj Reci, Tripkovi, Dobroselici i Ljubišu. Čajetinska opština je za 2017. godinu izdvojila iz budžeta oko 175 miliona dinara za izgradnju i asfaltiranje puteva i ulica, što je do sada najveća investicija u putnoj infrastrukturi.

U toku je realizacija novog tendera za izgradnju i asfaltiranje puteva i ulica, inače poslednji za ovu godinu u čajetinskoj opštini. Završeno je asfaltiranje seoskih putnih pravaca u Krivoj Reci i Dobroselici, a u Golovu je pre nekoliko dana postavljen asfalt na oko 500 metara puta, koji ovo selo povezuje sa susednim Rožanstvom.

„U planu je da se taj put sledeće godine sastavi sa Rožanstvom, jer to je veoma značajan put, ne samo za meštane Golova i Rožanstva, već i za turiste koji tuda prolaze, jer on vodi od kupališta u Golovu do Rožanstva i Stopića pećine, pa do Sirogojna. To je jedna lepa kružna turistička ruta, koja će uskoro biti u funkciji“, kaže Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina.

Asfalitaralo se ovih dana i u Krivoj Reci. Završen je put za Donje Žuniće, Aleksiće, Aćimoviće, radovi su izvođeni i u zaseoku Cerovići. Planirani su radovi i u Kojovićima i u Virićima.

„Vreme je na našoj strani, tako da ćemo uspeti da završimo asfaliranje u Golovu, Krivoj Reci, Mušvetama i Tripkovi. Imamo jedan deo radova i u Gostilji i Ljubišu. Ima nekoliko putnih pravaca koji se rade intezivno, asfaliraju se, a na drugim mestima se rade pripreme, tako da sam siguran da ćemo najveći deo novog tendera realizovati do polovine novembra meseca“, naglašava Đurić.

Đurić kaže da je ukupna investicija za asfaltiranje i izgradnju novih puteva i ulica na teritoriji opštine Čajetina oko 175 miliona dinara, dok je dodatnih 25 miliona uloženo za nasipanje seoskih puteva. I ranijih godina mnogo je uloženo u izgradnju puteva i ulica, dok je 2017. ova cifra rekordna. Zamenik predsednika opštine Čajetina kaže da je to normalna stvar, s obzirom da se budžet svake godine uvećava i nagalašava da, ako ne sledeće, onda će 2019. godine svaki zaseok u čajetinskoj opštini imati asfaltirane puteve.

Izvor: zlatiborpress.rs/N.DŽ.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pretežno sunčano i toplo

Oglasna Tabla

Širenje kanalizacione mreže na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vozač sa užičkim tablicama šokirao sve svojim parkiranjem (FOTO)

Oglasna Tabla