6.6 C
Uzice
март 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

OPŠTINA ČAJETINA PREUREĐUJE CENTAR ZLATIBORA

CECA

Direktorka javnog preduzeća iz Čajetine „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić rekla je da je opština, osim izgradnje najduže gondole na svetu, pripremila nekoliko projekata za uređenje tog turističkog kraja da bi privukla milion gostiju godišnje.

Ona je na Sajmu građevinarstva u Beogradu gde su predstavljeni novi projekti, rekla da su problemi sa zemljištem rešeni i da se za gradnju kabinske žičare očekuje dozvola od Ministarstva građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja.

„Gondola će biti jedinstvena jer će biti duga devet kilometara, imaće 55 kabina, a u svakoj može da se vozi po deset turista“, rekla je Božanić agenciji Beta.

Opštna Čajetina je, prema njenim rečima, pripremila projekat uređenja šetališta na Zlatiboru i tržnog centra koji će imati podno grejanje.

„Planirano je izmeštanje i gradnja nove autobuske stanice, kao i izgradnja omladinskog centra“, rekla je Božanić.

Dodala je da će Ribničko jezero biti uređeno da ga koriste turisti, a gradiće se novo postrojenje za prečišćavanje vode iz drugih izvora.

Božanić je rekla da će se u međustanicama gondole izgraditi „Zlatni grad“ sa sportsko-rekreatinim sadržajima za elitni turizam.

„Na Zlatiboru se broj turista povećava iz godine u godinu i kapaciteti za prvomajske praznike su već popunjeni“, kazala je ona.

Izvor:rs.n1info.com

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Probni popis stanovnika Srbije u aprilu

Oglasna Tabla

Drži pekaru i deli sirotinji besplatno! Sale naklon do poda za ovaj gest

Oglasna Tabla

Crkva Svetog Ahilija Arilje

Oglasna Tabla