13.3 C
Uzice
новембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

OMLADINSKI KULTURNI CENTAR NA ZLATIBORU USKORO U FUNKCIJI

Radovi na izgradnji omladinskog kulturnog centra na Zlatiboru u punom su jeku, poslovi se izvode po planiranoj dinamici, tako da će rokovi koji su predviđeni za završetak radova u potpunosti biti ispoštovani. Objekat će biti završen do kraja godine, kada će jedan deo biti i pušten u funkciju.

Nakon završetka radova na izgradnji objekta aktivno će se krenuti sa uređenjem njegovog unutrašnjeg prostora. Zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić najavio je da će već za Novu godinu početi sa radom biblioteka, staviće se u funkciju smeštajni kapaciteti, kancelarije za opštinsku upravu, inspekcijske službe i omladinska udruženja.

 „Sala za pozorišne predstave i bioskopske projekcije predpostavljam da će biti puštena u funkciju za narednu letnju turističku sezonu, obzirom da je neophodno nabaviti savremenu opremu. Sredstva za opremanje sale biće predviđena budžetom za 2018., tako da je realno da ona uđe u funkciju početkom leta 2018. godine. To je jedan zaista veliki multifunkcionalan objekat sa preko 2000 m² koji je zaista nedostajao Zlatiboru, za organizaciju različitih kulturnih događaja i manifestacija, posebno u zimskom periodu jer do sada nismo imali adekvatan prostor. Radovi su u završnoj fazi i sve ide planiranim tokom“, ističe zamenik predsednika Opštine.

Vrednost ukupne investicije iznosi oko 170 miliona dinara. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija opredelilo je 45 miliona dinara, a ostatak je obezbedila opština omladinski centar3Čajetina.

„Mislim da će objekat biti na ponos Zlatibora i čitave Čajetine. Ministar Rasim Ljajić kada je bio u poseti i obilazio radove je zaista oduševljen i obećao je pomoć i u toj trećoj fazi – za nabavku opreme za pozorišnu salu i za bioskopske projekcije, tako da očekujem da ćemo i iduće godine jedan deo sredstava dobiti od ministarstva“, dodaje Đurić.

Opština Čajetina i ove godine nastavila je sa infrastrukturnim ulaganjima tako da su uređene parkovske površine i postavljene nove teretane na otvorenom. U planu je uređenje rečnog korita reke Obudojevice gde će biti napravljen park, a jedna od najvećih investicija koja će turističku ponudu Zlatibora podići na još veći nivo je izgradnja Zlatiborske gondole.

Izvor:Dragana Rosić, www.zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Za napad na izvršitelja do 12 godina zatvora

Oglasna Tabla

Čudotvorni izvor kod Bajine Bašte: ovom vodom lečili su šugu u aziji, a po spas dolaze I nerotkinje! Zovu ga još I ljubavni izvor, evo I zašto

Oglasna Tabla

Luka i Elena osvojili 5 medalja za Užice

Oglasna Tabla

„Lorencačo“ najbolja predstava 24. Jugoslovenskog pozorišnog festivala

Oglasna Tabla

Predavanje u Užicu: Eminentni stručnjaci na temu derivacionih mini hidroelektrana

Oglasna Tabla

Predavanje „Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“ u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla

Albanski špijun uzeo avans od 30 hiljada evra za dokumentaciju o mašini za pravljenje municije: Vojni projekat trebalo da završi u Makedoniji, Kataru i BiH!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 12. novembar (utorak)

Oglasna Tabla

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla