27.8 C
Uzice
јун 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

Olivera Jevtić osula paljbu po atletskom savezu Srbije: Stručni savet je podigao lestvicu samo da ja ne bih otišla na EP!

Srpska atletičarka Olivera Jevtić u jeku evropskog prvenstva u Berlinu obratila se na društvenim mrežama i osula paljbu po Atletskom savezu Srbije i naglasila da je „stručni savet ASS podigao lestvicu i samo za nju postavio rampu da ne bih opet otišla na EP“.

„Na današnji dan 12. avgusta 2006. godine na EP u Geteborgu osvojila sam srebrnu medalju u maratonu. Prvu medalju za samostalnu državu Srbiju. I ove godine, baš na Prvenstvu Evrope u Berlinu, imala sam normu za maraton koji je danas održan. Imala sam prava učešća na njemu jer sam krajem prošle godine pobedila na prvenstvu Balkana održanom u Zagrebu rezultatom 2.35. Norma koju je Atletski savez Srbije (ASS) odredio bila je 2.38“, objašnjava Jevtić i nastavlja:

„Ali, pošto sam samo ja imala normu onda je tzv. stručni savet ASS podigao za mene lestvicu i samo za mene postavio rampu samo da ne bih opet otišla na EP. Čak kruži informacija da smo Goran Nava i ja završili karijeru. Za Navu ne znam, ali ja sam i ove godine pobedila na prvenstvu Balkana u maratonu na Kipru i trčala sam nekoliko trka u polumaratonu veoma uspešno“, nagalsila je srpska atletičarka i dodala: 

„Uostalom, da bi bilo jasnije – Evopa nije ni tražila normu u maratonu! Stručni savez ASS namešta norme, nekima poništava, sve zavisi od klupske i teritorijalne pripadnosti. Ovo nije prvi slučaj da sankcionišu i kažnjavaju atletičare i klubove iz malih sredina. Zato drago moji prijatelji, nekad mi je žao što ne živim u Beogradu, Novom Sadu ili Novom Pazaru pa da budem nedodirljiva i zaštićena. Ali ja sam iz zapadne Srbije i već davno puštena niz Drinu, ali stići ći ja i Drinom opet do Beograda“, napisla je Olivera Jevtić na društvenim mrežama.

kurir.rs / kurir sport

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

XROSS CHALLENGE 2019 – Lokacije za posetioce

Oglasna Tabla

„Sportske igre mladih“ po drugi put održane na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan davalaca krvi

Oglasna Tabla