20.1 C
Uzice
јун 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Olimpijka novi član Gradskog veća Užica

Petar Blagojević (SNS) podneo je ostavku na mesto člana Gradskog veća Užica, a na njegovo mesto Skupština grada je danas izabrala Mariju Trmčić Bogojević, nekadašnju uspešnu skijašicu i olimpijku, a sada instruktorku skijanja.

Iako je Blagojević najavljivao da će ostavku podneti 28.novembra, on je to učinio dan uoči današnje sednice užičke skupštine, kojoj nije prisustvovao.

Njegovu ostavku, kao u slučaju Nemanje Nešića (SNS) koji je početkom septembra ove godine podneo ostavku na mesto zamenika gradonačelnika, pročitao je Branislav Mitrović, predsednik Skupštine grada.

Podsetivši na to da se skupština o ostavci ne izjašnjava, Mitrović je pročitao da je Blagojević ostavku podneo „iz ličnih razloga“ i da je naveo da mu je „bila čast da prethodnih 17 meseci bude deo tima koji rukovodi gradom“.

– Smatram da ne bi bilo u redu da komentarišem rezultate svog rada, već bih to prepustio drugima, ali želim da kažem da sam radio najbolje što sam mogao, napisao je u ostavci Blagojević, koji je u Gradskom veću bio zadužen za društvene delatnosti, odnosno za obrazovanje, kulturu i sport.

 

Na predlog gradonačelnika Tihomira Petkovića (SNS), koji nije komentarisao Blagojevićevu ostavku, ali mu se zahvalio na saradnji, skupština je za novog člana Gradskog veća izabrala Mariju Trmčić Bogojević, bivšu olimpijku, koja je učestvovala u predizbornoj kampanji naprednjaka za prošlogodišnje lokalne izbore.

– Ukoliko dobije vašu podršku, biće to prvi učesnik Olimpijskih igara koji će postati član Gradskog veća u istoriji ovog grada, rekao je gradonačelnik Petković, dodavši da je Marija Trmčić Bogojević diplomirana ekonomistkinja, da je potekla iz poznate sportske porodice, da je učestvovala na balkanskim, evroskim i svetskom prvenstvima i Olimpijskim igrama 2006. u Torinu, da je višestruka šampionka i reprezentativka, da poseduje licence za instruktora skijanja i međunarodnog sudije, te da govori engleski i italijanski jezik.

– Ovo je velika čast, ali i odgovornost za mene i sa sportskim entuzijazmom, koji sam imala, obavljaću funkciju na koju sam izabrana, poručila je novoizabrana članica Gradskog veća.

Izvor:danas.rs/piše – foto:Nenad Kovačević

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

OT FASHION: Na krovu Užica sa Level bendom (FOTO)

Oglasna Tabla

Stamatović: Demarš Ambasadi SAD, otkazati angažman Bleru!

Oglasna Tabla

SNS Zlatiborskog okruga donirao pomoć Kraljevčanima vrednu preko milion dinara

Oglasna Tabla