11.7 C
Uzice
октобар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Održava se Sajam domaće rakije u Šljivovici

U pauzi izeđu berbe šljiva i pečenja rakije zakazano je dvanaesto druženje na Šljivovačkoj rakijadi. U selo koje nosi „njeno“ ime – Šljivovica, poslednjeg septembarskog vikenda, pozvani su svi ljubitelji pića s kojim sve počinje i završava se.

Dvanaesti Sajam domaće rakije biće održan 28. i 29. septembra. Centralno mesto događaja je Šljivovica (porta crkve Sv. Marije Magdaline ), gde će u nedelju u 15 časova uz potpaljivljnje kazana za pečenje rakije, zdravicu, i kulturno umetnčki program Sajam svečano biti otvoren. Otvaranje će pratiti i izložba zdrave hrane, proizvoda seskih majstora i rukotvorina seoskih domaćica.

Program će biti obogaćen i takmičenjem zdravičara i čauša u govornim veštinama, degustaciji i ocenjivanjem najbolje pite savijače i izložbom voćnih proizvoda. Biće proglašen i vlasnik najlepšeg dvorišta, kao najlepša čobanica.

U 17 časova je proglašenje najboljih rakija „Šljivovačkog sajma domaće rakije“, dodela nagrada i degustacija. Biće proglašenio i najlepše dvoršte, najuređeniji voćnjak, najlepša čobanica.

Ocenjivanje rakije vršiće komisija u sastavu: dipl. tehnolog Kosta Mihailović – predsednik i članovi dr Ivan Urošević i dipl. tehnolog Ivan Gajić.

Za ljubitelje „dobre čašice“ poziv na glavni događaj u Šljivovicu biće i degustacija najbljih rakija prošlogodišnjeg sajma, koja će biti održana u subotu 28. septembra na Kraljevom trgu na Zlatiboru od 10 do 18 časova.

Rakijada će se održati pod pokroviteljstvom opštine Čajetina a u organizaciji Sportskog centra Čajetina,TO Zlatibor, Zlatiborskog eko agrara i Mesne zajednice Šljivovica.

Za sve goste šljivovačk Rakijade obezbeđen je ručak, a za kraj programa upriličn je koncert.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla