OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

Održana redovna Skupština kluba

U sredu, 29. maja, sa početkom u 19 časova u Velikoj sali Gradske kuće, održana je redovna Skupština fudbalskog kluba Sloboda iz Užica. Pred delegate, navijače i prijatelje kluba su se nalazile tri tačke na dnevnom redu. Prisutno je bilo 29 članova Skupštine, od mogućih 35, što je obezbedilo kvorum i mogućnost za diskusiju i donošenje odluka.

Prva tačka se odnosila na izveštaj Upravnog odbora o funkcionisanju samog kluba u periodu od februara do maja. Stavljeno je do znanja da se činilo sve da se zadrži status prvoligaša u prethodno završenoj takmičarskoj godini, ali da je ovo realnost i da se od ovoga više nije moglo. Pred delegate je stavljena detaljna analiza takmičenja, kako prvog tima, tako i mlađih kategorija. Predsednik kluba Milovan Đorić je izneo i podatak da će u narednom periodu biti postavljen i teren sa veštačkom travom u Krčagovu, ali da će i naš klub dobiti novi, najmoderniji semafor. Procena je da će za njegovo postavljanje biti potrebno oko 50-ak dana. Ranije je bilo najavljivano da će semafor biti postavljen do završnice turnira za pionire, međutim, prvobitni semafor od 6h3 metra neće biti dostavljen, već će to biti znatno veći, dimenzija 8h4 kojeg nema na lageru u Srbiji, već se čeka njegov transport iz inostranstva. Nakon izlaganja predsednika kluba, nije bilo replika tako da je ova tačka usvojena i odmah se prešlo na sledeću, znatno interesantniju za sve prisutne.

Iscrpnim ilzaganjem člana Upravnog odbora, Nemanje Nešića, je započeta naredna tačka, u kojoj je trebala da se imenuje tročlana komisija koja ima zadatak da izvrši administrativno-pravne radnje koje su neophodne da bi se klub takmičio u Zapadno-Moravskoj zoni od naredne sezone. Pred prisutne je izneta činjenica da je ovaj rang takmičenja pravi za naš klub u svakom pogledu. Navijači su željni pobeda, ovaj rang daje mogućnost za afirmaciju mladih igrača iz grada i okoline a iz Upravnog odbora kluba su obećali da će se obezbediti i više nego dovoljno novca da se klub ekspresno domogne Srpske lige zapad. Plan je da se u naredne dve godine preskoče dva ranga takmičenja i procena je da je za osvajanje prvog mesta u zonskoj ligi potrebno između 10 i 12 miliona dinara, što ovaj Upravni odbor svakako može da obezbedi. Predsednik Đorić je istakao da su ljudi koji vode klub već počeli da prikupljaju novac i da imamo dosta prijatelja koji su voljni da pomognu iz drugih klubova. Dodatkla se i tema oko igračkog kadra, gde je predsednik rekao da se već razgovara sa 2-3 trenera koja će voditi klub u narednoj sezoni, ali i da je na radaru kluba preko 100 igrača iz Užica i okoline, koji će sasvim sigurno činiti okosnicu prvog tima u narednom periodu. Obećano je da će akcenat biti na igračima iz Užičkog okruga, ali da, ukoliko je procena stručnjaka da tu nema dovoljno kvaliteta, da se mora okrenuti i nekim rešenjima i drugih delova Srbije. Rečeno je da će se prvo iscrpeti sav potencijal iz ovog dela naše zemlje, ali da se svakako vrata kluba neće zatvarati za igrače „sa strane“. Veliku zahvalnost je dobio dosadašnji šef stručnog štaba, gospodin Slobodan Dogandžić, koji je svoj posao u prethodna četiri meseca radio bez ikakve naknade i sa kojim neće biti nastavljena saradnja u narednom periodu, bar ne kao šef stručnog štaba. Gospodin Dogandžić će u klubu obavljati posao direktora. Nakon dobre i prijatne diskusije, gde su reč uzeli mnogi bivši igrači, treneri i kada je predstavnik navijača dao reč da će se sa juga čuti pesma i u avgustu, pristupilo se glasanju. Sa 26 glasova za i 3 uzdržana glasa, dalo se punomoćje tročlanoj komisiji u sastavu Nemanja Nešić, Zoran Jovičić i Zoran Melentijević da u narednom periodu izvrše administrativno – pravne radnje kako bi se klub od sledeće takmičarske godine takmičio u Zapadno – Moravskoj ligi.

Na kraju, gospodin Milovan Đorić, je izjavio da je ovo jedini pravi put, da drugog rešenja nije bilo. Čak se nudilo i pojedinim ljudima da isplate dug Slobode u celosti, međutim kada su oni uvideli da je nemoguće utvrditi stvarni iznos duga, svi su redom odustajali. Klub će u narednom periodu trošiti onoliko koliko ima i neće se ići u pozajmice i dalja zaduživanja.

AUTOR:FK Sloboda

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pritvor zbog gađanja banera sa likom Vučića

Oglasna Tabla

Danas ujutru sveže, tokom dana toplije i pretežno sunčano

Oglasna Tabla

Upis u srednje škole: Po prvoj želji upisano 64 odsto đaka

Oglasna Tabla

Volela je Teslu do smrti: Supruga Teslinog prijatelja slala mu je pisma i živela u iščekivanju, a umrla sa njegovim imenom na usnama

Oglasna Tabla

Akontna cena malina 1,83 evra

Oglasna Tabla

Kon: Ne isključujem uvođenje vanrednog stanja

Oglasna Tabla

Prva ispitivanja uspešno završena: Vakcina bezbedna po ljude

Oglasna Tabla

Tradicionalni sremački specijalitet koji obara s nogu: Pudarski paprikaš – za sve prave gurmane

Oglasna Tabla

Crna Gora donela nove pooštrene mere za putnike iz Srbije

Oglasna Tabla