16.4 C
Uzice
јун 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Održan festival narodne muzike „Zlatibor 2018“ (VIDEO)

Festival narodne muzike „Zlatibor 2018“ u organizaciji produkcijske kuće i televizije Melos održan je na zlatiborskom Kraljevom trgu uz podršku opštine Čajetina, Turističke organzacije Zlatibor i Sportskog centra Čajetina.

Nagradu za najbolji tekst dobio je Žika Radujević za pesmu Majko moja, rano stara, a isti autor i numera su nagrađeni i za najbolju muziku, za najbolji aranžman nagradu je dobio Miroslav Jovanović za pesmu Sjaj meseca, svetlo zore, za najbolju interpretaciju nagrađen je Denis Marković, koji je otpevao pesmu Majko moja, rano stara. Posebna nagrada organizatora uručena je Radivoju Biševcu, dok je Prva nagrada TV Melos pripala Milošu Srećkoviću Srelu.

Na festivalu se takmičilo 10 pesama koje su izvodili: Delivoje Ilić Bosanac, Ljubinko Purić, Mića Čolić, Miljana Milanović, Denis Marković, Radivoje Biševac, Blaža Petrov, Miloš Srećković Srele, Maja Lazović i Fahrudin Faks Valjevac.

Nagrade za životno delo dobili su veterani Novica Negovanović, Ranko Stojanić Šoro, Dragan Pantić Smederevac i Raša Pavlović, koji su nastupili u revijalnom delu festivala.

Utisak o događaju pokvarila je kiša koja je smanjila broj posetilaca festivala „Melos Zlatibor 2018“.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas pretežno sunčano i još toplije

Oglasna Tabla

Skupljanje potpisa za ograničenje rijaliti programa

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla