12.8 C
Uzice
април 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Odbornici Saveza za Srbiju napustili sednicu Skupštine grada (VIDEO)

Odbornici Saveza za Srbiju napustili su danas sednicu Skupštine grada u znak podrške građanskim protestima  u Beogradu i  osude ,kako navode,kulminacije nasilja u zemlji.

„Besmisleno je da danas u Skupštini raspravljamo o komunalnim temama u atmosferi kada država ne reaguje na pokušaja ubistva Borka Stefanovića,kada je zapaljena kuća novinara Milana Jovanovića i kada  sedam godina traje progon, fizičko zlostavljanje, otmice, prebijanje predstavnika opozicije. Zato su odbornici Saveza za SrbijuUžice doneli odluku da bojkotom sednice Skupštine grada Užica podrže građanske proteste i opšti bojkot protiv nasilja u Srbiji“,rekao je za ZOOMUE predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Jovan Marković

„Jučerašnji izbori u Lučanima i Guči na kojima se policija otvoreno stavila na stranu “naprednjačkih “ siledžija jer je privodila aktiviste opozicije, nije obezbedila biračke spiskove i biračka mesta, nije reagovala na desetine vozila bez tablica. Očigledan dokaz da su u Srbiji ukinute institucije“ ,rekao je za ZOOMUE Vladan Virijević iz Zdrave Srbije.
U atmosferi pravnog i fizičkog nasilja, linča i progona neistomišljenika, besmisleno je raspravljati o budžetu grada Užica, deponiji,Ponikvama, vodovodu, studentskom domu.Posebno što je svih 40 amandmana opozicije odbijeno,kaže Dragan Babić iz Dveri.

„Ovaj naš čin treba građanima da pomogne da se oslobode straha koji je evidentno ušao među ljude.Mi smo tu da pokažemo da može da se bori protiv svega ovoga“,ističe Babić za ZOOMUE.

Sednicu Skupštine grada nisu napustili odbornici LDP-a i DSS-a.

Izvor:www. zoomue.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Rukometaši Užica superiorni u Arilju

Oglasna Tabla

Doživotni zatvor se vraća u Krivični zakonik

Oglasna Tabla

Dvadeset godina od bombardovanja RTS-a

Oglasna Tabla